Quantcast
THE STREAM

Συνελήφθη Ρώσος ταχυδρόμος που φαίνεται να είναι ο δημιουργός νέου αυτοκτονικού παιχνιδιού τύπου «Μπλε Φάλαινα»

Το παιχνίδι αυτό έχει κοστίσει μέχρι στιγμής την ζωή 32 εφήβων


Τσαγκ · 14 Ιουνίου 2017

Ένας ταχυδρόμος από την Μόσχα συνελήφθη με την κατηγορία της δημιουργίας ενός online παιχνιδιού, παρόμοιο με τη «Μπλε φάλαινα», το οποίο έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία πάνω από 32 εφήβους.

Ο 26χρονος Ilya Sidorov ομολόγησε στις αρχές ότι δημιούργησε ένα παιχνίδι τύπου «μπλε φάλαινα», με το οποίο οι νεαροί παίκτες του υποβάλλονται σε διάφορες δοκιμασίες, με την τελική δοκιμασία του να είναι η αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την Mail Online, ο 26χρονος “έσπασε” στην διάρκεια των ανακρίσεων, όταν και ρωτήθηκε για τις οδηγίες που έδωσε σε μια μαθήτρια να πέσει στις γραμμές του τραίνου. Ο Sidorov συνελήφθη σε μια ταράτσα στην Μόσχα και κρατείται στην περιοχή Chelyabinsk των Ουραλίων, όπου και ανακρίνεται για την αυτοκτονία ενός 13χρονου κοριτσιού.

Ο δημιουργός του μακάβριου παιχνιδιού αυτοκτονίας “Μπλε φάλαινα”, έχει συλληφθεί από τις ρωσικές αρχές από τον Δεκέμβριο του 2016. Πρόκειται για τον 21χρονο Philipp Budeikin (γνωστός και με το ψευδώνυμο Philipp Lis) ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση τουλάχιστον 16 αυτοκτονιών στις οποίες είχε άμεσα εμπλακεί όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει.

Best of internet