Quantcast
THE STREAM

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Έλληνας δημιουργός της χαβανέζικης πίτσας, Σαμ Πανόπουλος

Ο Σαμ τα είχε βάλει και με τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας που είχε δηλώσει την αντίθεση του στο να μπαίνει ανανάς στην πίτσα


THE NEWSROOM · 10 Ιουνίου 2017

Ο άνθρωπος που φέρεται να εφηύρε την “χαβανέζικη” πίτσα και είναι υπεύθυνος για τους άπειρους καυγάδες ,που έχουν να κανουν με το αν πάει ο ανανάς στην πίτσα,”έφυγε” σήμερα σε ηλικία 83 ετών.

Ο Σαμ Πανοπουλος μετανάστευσε από την Ελλάδα στον Καναδά το 1954, όταν ήταν 20 χρονών, και “έτρεχε” εστιατόρια στο Οντάριο μαζί με τα δυο αδέλφια του.

Το 1960 αποφασισε να βαλει πιτσα στο μαγαζί, καθώς εκείνη την περίοδο οι πίτσες ειχαν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Αμερική. Σε μια στιγμή εξαιρετικής έμπνευσης, αποφάσισε να βάλει ανανά από κονσέρβα πάνω σε μια πίτσα, για να δει την γεύση.

Η αντίθεση που έκανε ο γλυκός ανανάς, με το αλμυρό σαλάμι άρεσε στον Σαμ και τον αδερφό του και έτσι την έβαλαν στο μενού του μαγαζιού, όπου και έγινε ανάρπαστη.

Ονομάστηκε “χαβανέζικη” από την μάρκα της κονσέρβας του ανανά που χρησιμοποιούσαν.

Τον Φεβρουάριο ο Σαμ είχε απαντήσει στον Ισλανδό πρωθυπουργό που είχε δηλώσει ότι ο ανανάς δεν πάει στην πίτσα, λέγοντας τους:

“Ο τύπος είναι τρελός, δεν φυτρώνουν πολλοί ανανάδες εκεί πάνω, άλλα έχουν πολλά ψάρια, για αυτό λέει βάλτε ψάρια στις πίτσες

Η κηδεία του Σαμ θα γίνει στο Οντάριο την Δευτέρα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν θα μοιραστεί πίτσα με ανανά.

πηγή 

 

 

Best of internet