Quantcast
THE STREAM

Τρόπο για να ξεκολλήσει η κέτσαπ από το μπουκαλάκι βρήκαν επιτέλους οι επιστήμονες

Καιρός ήταν, αν θέλουμε να λέμε ότι εξελισσόμαστε ως ανθρωπότητα


LUBEN CREW · 21 Φεβρουαρίου 2017

Πόσες φορές έχετε αγοράσει συσκευασίες οδοντόκρεμας, σαμπουάν, κόλλας, αφρόλουτρου και κάπου προς το τέλος, μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα του προϊόντος είναι κολλημένη στα τοιχώματα της συσκευασίας και δε βγαίνει με τίποτα; Ακόμη περισσότερο, πόσοι από εσάς μέσα στη λιγούρα και τη λύσσα σας δεν έχετε χτυπήσει με το χέρι το γυάλινο μπουκαλάκι της κέτσαπ για να πέσει η κωλοσώς στις τηγανητές σας πατάτες;

Μια νέα επαναστατική λύση της ΑΜΑΝ τελεσόπινγκ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ έρχεται για να εξασφαλίσει ότι δε θα ξεμείνει ούτε μια σταγόνα κέτσαπ στον πάτο του γυάλινου μπουκαλιού. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι η καινοτομία τους είναι ασφαλής και θα μειώσει τη σπατάλη που σήμερα γίνεται στην κέτσαπ, η οποία πετιέται μαζί με το μπουκάλι, χωρίς να έχει καταναλωθεί.

Είναι εξαιρετικά σημαντική αυτή η ανακάλυψη των επιστημόνων του ΜΙΤ επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ότι η κέτσαπ για κάποιο διαολεμένο λόγο μοιάζει πιο νόστιμη μέσα στο άκαμπτο γυάλινο μπουκάλι παρά στην πλαστική συσκευασία που ζουλιέται. Όπως και να χει, το νέο υλικό εσωτερικής επίστρωσης μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και σε άλλες συσκευασίες, όπως στις οδοντόπαστες, στα καλλυντικά και στις κόλλες, όπου επίσης μένει προϊόν μέσα στα σωληνάρια, παρά το ζούληγμά τους.

Το νέο υλικό δημιουργεί μια επιφάνεια τελείως ολισθηρή, οπότε η οποιαδήποτε ουσία θα βρίσκεται μέσα στο μπουκάλι θα γλιστράει εύκολα και γρήγορα μέχρι την τελευταία σταγόνα χωρίς να χρειαστεί να τραβήξτε μαλακία στο μπουκάλι της κέτσαπ μπροστά σε όλο το εστιατόριο.

 

What a great time to be alive, αγαπητοί φίλοι

Best of internet