Quantcast
THE STREAM

Άρωμα Καλαμάτας στην ορκωμοσία Trump: 4.200 τσιγάρα θα ανάψουν κατά τη διάρκειά της στην Washington

Διαδηλωτές υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης θα μοιράσουν τσιγάρα με στόχο να ανάψουν 4:20 πριν τον προεδρικό λόγο


Bobol Gordello · 7 Ιανουαρίου 2017

Σε κλίμα κατάνυξης θα παρακολουθήσει, κατά πώς φαίνεται, η Washington την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς ακτιβιστές υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης θα προβούν σε μια όμορφη τελετουργική εξώστρεφη δράση τη μέρα της ορκωμοσίας, στις 20 Γενάρη.

legalize

Την ώρα της τελετής, μέλη μιας κίνησης υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης με βάση την Washington δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει πορεία σε δρόμους της πόλης και θα μοιράσει 4.200 τσιγάρα νόμιμα καλλιεργημένης κάνναβης, με στόχο να ανάψουν 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα πριν ο Trump βγάλει τον προεδρικό λόγο.

donald-trump

Στόχος της DCMJ, όπως λέει και σε επίσημη ανακοίνωσή της, είναι να πιέσουν τον Trump να νομιμοποιήσει την κάνναβη και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Στην παρούσα φάση, νόμιμη θεωρείται η κατοχή δυο ουγγιών (50 και κάτι γραμμαρίων) κάνναβης για ιδιωτική χρήση από ενήλικες άνω των 21 ετών. Ιδρυτικό στέλεχος της DCMJ δηλώνει:

Είναι μια μορφή δημόσιας ανυπακοής. Νομίζω είναι μια καλή διαμαρτυρία. Αν κάποιος θέλει να το κάνει, ρισκάρει τη σύλληψή του, αλλά είναι μια διαμαρτυρία και, ξέρεις κάτι, το National Mall είναι ένα μέρος για διαμαρτυρίες.

Donald Trump Holds Campaign Rally In Fort Worth

Ο Trump ως τώρα έχει ταχθεί υπέρ της ιατρικής χρήσης της κάνναβης και, από κει και πέρα, έχει δηλώσει πως η γενική νομιμοποίηση είναι ζήτημα της κάθε πολιτείας ξεχωριστά. Θα έχουν ένα ενδιαφέρον, πάντως, οι αντιδράσεις στην εν λόγω κινητοποίηση.

Best of internet