Quantcast

Οδηγός για το Disney+: 10+1 σειρές που δεν πρέπει με τίποτα να σας ξεφύγουν

Γιατί εκεί μέσα κρύβονται πολλά περισσότερα πράγματα πέρα από τους υπερήρωες της Marvel και τις διαστημικές περιπέτειες του Star Wars

THE NERDSTREAM

27 Σεπτεμβρίου 2022

Σε περίπτωση που ζείτε κάτω από κάποιον βράχο και τυχόν δεν το πήρατε χαμπάρι, εδώ και κάτι παραπάνω από 2 μήνες η Ελλάδα έχει ανέβει επίπεδο στο streaming. Καιρό τώρα το περιμέναμε, αλλά στις 14 Ιουνίου το Disney+έφτασε επιτέλους στη χώρα μας με έναν πλούσιο κατάλογο εκατοντάδων ταινιών και σειρών που είναι διαθέσιμες υποτιτλισμένες ή και μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.

Φυσικά, τα βαριά χαρτιά του Disney+ είναι γνωστά σε όλους, κι είναι οι λόγοι που πολλοί από εσάς έχετε ήδη σπεύσει να ξεκινήσετε συνδρομή. Κακά τα ψέματα, η δυνατότητα να έχεις μαζεμένες όλες τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe και του Star Wars franchise σε ένα μέρος, τακτοποιημένες και νοικοκυρεμένες, είναι αρκετά μεγάλο δέλεαρ από μόνο του (χωρίς να βάλουμε καν στο παιχνίδια τον τεράστιο νοσταλγικό παράγοντα των animated ταινιών Disney και Pixar).

Παράλληλα τόσο η Marvel όσο και το Star Wars δεν σταματάνε να αποκτούν νέους original τίτλους στο Disney+, από το The Mandalorian, το The Book of Bobba Fett και το Obi-Wan Kenobi μέχρι το WandaVision, το Loki και το Moon Knight. Κι αν σ’ αυτά προσθέσετε μια πληθώρα από αγαπημένες comfort σειρές του κοινού, σαν το How I Met Your Mother και το Modern Family, τότε προκύπτει ένας κατάλογος ιδανικά φτιαγμένος για ασταμάτητο binge-watching.

Σημειωτέον ότι οι νέοι τίτλοι δεν σταματάνε να εισβάλλουν στην πλατφόρμα, αφού στις 18 Αυγούστου είχαμε την πρεμιέρα του She-Hulk: Attorney at Law, ενώ η Disney+ Day της 8ης Σεπτεμβρίου έφερε στην οθόνη μας το Thor: Love and Thunder, το Pinocchio, το Mike και το Wedding Season μεταξύ άλλων. Και μέχρι να τελειώσει ο Σεπτέμβρης θα έχουμε δει επίσης νέους original τίτλους όπως το Andor, τη νέα πολυαναμενόμενη σειρά Star Wars (ήδη μέσα στην πλατφόρμα υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα πρώτη ματιά στον επερχόμενο τίτλο της Lucasfilm).

Κάθε πλατφόρμα, βέβαια, έχει τα κρυμμένα χαρτιά και διαμαντάκια της. Δηλαδή αυτά που μπορεί να μην τραβήξουν τόσο πολύ το βλέμμα με την πρώτη ματιά, αλλά αποτελούν τον πλούτο που μπορεί να κάνει την διαφορά. Γι’ αυτό λοιπόν κι εμείς βουτήξαμε για τα καλά στον κατάλογο του ελληνικού Disney+ (όπου θα βρείτε και μια σπέσιαλ προσφορά) και σας παρουσιάζουμε τις 10 σειρές που δεν πρέπει με τίποτα να σας ξεφύγουν στην πλατφόρμα.

Only Murders in the Building

Αν που είστε καμμένοι με true crime podcasts/ντοκιμαντέρ, αυτή εδώ είναι η νέα σας αγαπημένη σειρά. Ο συνδυασμός του παλαίμαχου Steve Martin με τη νεαρή Selena Gomez δουλεύει ρολόι, ενώ η σειρά έχει ένα υπέροχα ανάλαφρο και wholesome κωμικό vibe που την κάνει εξαιρετικά εθιστική εμπειρία παρακολούθησης.

What We Do in the Shadows

Αν μας ρωτάτε, αυτό είναι ό,τι καλύτερο παίζει σε τηλεοπτική κωμωδία αυτή τη στιγμή. Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία των Taika Waititi και Jemaine Clement φυσικά, το τηλεοπτικό What We Do in the Shadows είναι ένα εξαιρετικά αναζωογονητικό παράδειγμα σύγχρονου sitcom που είναι *πράγματι* αστείο (και όχι, αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο).

Reservation Dogs

Μιας και είπαμε Taika Waititi, ας σημειώσουμε πως ο λατρείας και ακούραστος Νεοζηλανδός σκηνοθέτης μας έδωσε κι αυτό το τηλεοπτικό διαμαντάκι πέρσι, στο οποίο παρακολουθούμε την ιστορία τεσσάρων Native Americans στην Οκλαχόμα.

Devs

Μιλώντας για αλλόκοτο, να ένα από τα πιο weird πράγματα που έχουμε δει τελευταία στην αμερικάνικη τηλεόραση. Η sci-fi σειρά του Alex Garland (δημιουργού των Ex Machina και Annihilation <3) μπλέκει φιλοσοφία, τεχνολογία και ρομάντζο σε έναν συνδυασμό που μπορεί να ξενίσει αρχικά, αλλά βρίσκει τρόπους να ανταμείψει τον θεατή.

Abbott Elementary

Αν σας λείπει ένα ΚΑΛΟ sitcom εργασιακού χώρου που να θυμίζει τα λατρεμένα The Office, Brooklyn Nine-Nine κλπ, τότε τσεκάρετε οπωσδήποτε την σειρά της Quinta Brunson όπου πρωταγωνιστεί η ίδια ως δασκάλα του δημοτικού σχολείου Abbott. Παρά τις αποθεωτικές κριτικές, λίγοι το έχουν δει στην Ελλάδα. Ας το διορθώσουμε αυτό.

Better Things

Να μια σειρά που, ενώ στην Αμερική προκαλούσε χαμό σε κριτικές και βραβεία, στην Ελλάδα δεν έπιασε ποτέ το κοινό που της άξιζε. Για 5 σεζόν, η Pamela Adlon, δημιουργός και πρωταγωνίστρια του Better Things, έδωσε πόνο και έβγαλε τα εσώψυχά της στη μικρή οθόνη. Φέτος που η σειρά ολοκληρώθηκε, ευκαιρία να την ανακαλύψετε.

The Beatles: Get Back

Σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να κοιτάξει μέσα από την κλειδαρότρυπα της δημιουργίας και να δει την καλλιτεχνική ιδιοφυΐα εν δράσει. Ε, το The Beatles: Get Back είναι μια τέτοια σπάνια περίπτωση, αφού βλέπουμε την περίφημη τετράδα του Λίβερπουλ να φτιάχνει το θρυλικό άλμπουμ Let It Be μπροστά στα μάτια μας, έστω και 52 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Under the Banner of Heaven

Αν σας έχει λείψει μια σκοτεινή, βλοσυρή, ατμοσφαιρική crime-drama σειρά α λα True Detective (με θρησκευτικές-μεταφυσικές νότες και απ’ όλα), τότε είναι μια καλή ευκαιρία να τσεκάρετε το Under the Banner of Heaven που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός βίαιου φόνου που εμπλέκει Μορμόνους στη Γιούτα. Α ναι, τι άλλο, έχει και Andrew Garfield.

The Right Stuff

Μια από τις πολλές παραγωγές του National Geographic στην πλατφόρμα του Disney+, το The Right Stuff αφηγείται με νέο τρόπο την κλασική ιστορία που μας έδωσε ο Tom Wolfe στο ομώνυμο κλασικό βιβλίο του 1979 σχετικά με την επιχείρηση των διάσημων αστροναυτών Mercury Seven που προετοίμασαν το έδαφος για την ανθρώπινη κατάκτηση της σελήνης.

What If…?

Ίσως ό,τι πιο περιπετειώδες και πρωτότυπο μας έχει δώσει το MCU τελευταία. Τόσο η μορφή του animation όσο και η ιδέα των alternate timelines έδωσε στους δημιουργούς την ελευθερία να παίξουν μπάλα με τους υπερήρωες της Marvel με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί στην οθόνη. Τσεκάρετε οπωσδήποτε σε περίπτωση που σας ξέφυγε, κι έρχεται νέα σεζόν το 2023.

Andor

Οκ, αυτό παίζει τώρα που μιλάμε, αλλά είναι αδύνατον να το αφήσουμε απ’ έξω. Μετά το συνατό σερί των The Mandalorian, The Book of Bobba Fett και Obi-Wan Kenobi, το Star Wars συνεχίζει την ικανοποιητικότατη πορεία του στη μικρή οθόνη με το πολυαναμενόμενο Andor, το τηλεοπτικό spinoff του (απρόσμενα καλού) Rogue One που θα αφηγείται τις περιπέτειες του ομώνυμου πιλότου 5 χρόνια πριν τα γεγονότα της ταινίας.

Best of internet