Quantcast

Η σειρά RoboCop για τους κακούς της πρώτης ταινίας είναι μια από τις καλύτερες prequel ιδέες που έχουμε ακούσει τελευταία

Δυστοπικές τεχνολογικές μεγα-εταιρείες; Απλά πάρτε τα λεφτά μας, όπως κάνετε ήδη δηλαδή

THE NERDSTREAM

14 Σεπτεμβρίου 2020

Γενικά δεν είμαστε φίλοι των prequels και των spinoffs, αλλά πάνα υπάρχουν ευπρόσδεκτες εξαιρέσεις. Ε, σε αυτές τις εξαιρέσεις ετοιμαστείτε να προσθέσετε άλλη μία που, στα χαρτιά τουλάχιστον, ακούγεται πολύ καλή ιδέα. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αμφιβάλλατε, να σα θυμίσουμε ότι το RoboCop του μεγάλου cult ηγέτη Paul Verhoeven από το 1987 είναι μια ταινιάρα ακατέργαστου fun και πολιτικού βάθους, η οποία αδικήθηκε πολύ από το απαράδεκτα τζούφιο remake του 2014. Παρόλα αυτά, φαίνεται να υπάρχει ακόμα ελπίδα για το franchise.

Ενώ λοιπόν ετοιμάζεται κινηματογραφικό sequel με το RoboCop Returns, η MGM ξεκίνησε να δουλεύει επίσης μια prequel σειρά προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Moviehole, ο Edward Neumeier (σεναριογράφος της πρώτης ταινίας αλλά και του επικού Starship Troopers) ετοιμάζει μια σειρά που θα εστιάζει στο παρελθόν του Dick Jones, ενός από τους κακούς της πρώτης ταινίας και αντιπρόεδρο της Omni Consumer Products.

Αν δεν θυμάστε, η OCP ήταν η δυστοπική τεχνολογική μεγα-εταιρεία που δημιούργησε τον ίδιο τον RoboCop, έχοντας στην ιδιοκτησία της το ιδιωτικοποιημένο αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ. Σύμφωνα με τον Neumeier, η σειρά θα αφορά την άνοδο της επιχείρησης μέχρι να καταφέρει να γίνει υπερδύναμη, πράγμα που ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον αν λάβουμε υπόψιν τις σημερινές συνθήκες.

Από τη μία, έχουμε tech εταιρείες να γιγαντώνονται σε δυστοπικό βαθμό, από την Google και το Facebook μέχρι την Apple και την Amazon. Από την άλλη, το κίνημα Black Lives Matter έθεσε επί τάπητος το θέμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ όπου τα κατά τόπους τμήματα μοιάζουν πλέον με μικρούς ιδιωτικούς στρατούς καυλωμένων σερίφηδων, προβληματίζοντας ακόμα και λατρεμένες μπατσοσειρές στο τι να κάνουν. RoboCop λοιπόν, αυτή είναι η φάση.

Best of internet