Quantcast

Το Lovecraft Country έκανε την πιο πετυχημένη τηλεοπτική horror πρεμιέρα εδώ και χρόνια

Και μια από τις καλύτερες για το HBO φέτος, πράγμα χαρμόσυνο για το μέλλον

THE NERDSTREAM

18 Αυγούστου 2020

Έχουμε μιλήσει αναλυτικά για το μάλλον υποτιμημένο πεδίο του τηλεοπτικού τρόμου, δύο λέξεων που μπορεί να μοιάζουν αντιφατικές μεταξύ τους αλλά στην πραγματικότητα μας έχουν δώσει ουκ ολίγα διαμαντάκια. Και τώρα, το HBO υπόσχεται να μας δώσει ένα breakthrough hit για το είδος με το ολόφρεσκο Lovecraft Country.

Η σειρά της Misha Green με παραγωγούς τους Jordan Peele και J.J. Abrams έκανε πρεμιέρα την Κυριακή που μας πέρασε διασκευάζοντας το ομώνυμο μετα-λαβκραφτιανό μυθιστόρημα του Matt Ruff για τη μικρή οθόνη. Στην πρεμιέρα του λοιπόν τα πήγε εξαιρετικά καλά, δεδομένου ότι ήταν μια από τις λίγες νέες σειρές με κάποιο hype σε μια κατά τ’ άλλα υποτονική κορονοχρονιά.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hollywood Reporter, το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν 760.000 άνθρωποι ζωντανά στην Αμερική, ενώ με τα views από streaming το συνολικό νούμερο έφτασε το 1,4 εκ. Ας πούμε, το άλλο φετινό horror hit The Outsider του Stephen King έκανε πρεμιέρα με 724.000.

Ακόμα και για τα δεδομένα του HBO η νέα σειρά τα πήγε πολύ καλά, σημειώνοντας περίπου ίδια νούμερα με την πρεμιέρα του Watchmen το 2019, το οποίο είχε 799.00 ζωντανά και 1,5 εκ. συνυπολογίζοντας το streaming. Προφανώς, υπάρχει μια στροφή της προτίμησης του κόσμου προς genre σειρές που παίζουν πειραματικά με το είδος τους, κι αυτή είναι μια τάση που ελπίζουμε να συνεχιστεί.

Best of internet