Quantcast

Ο Andy Samberg προβληματίζεται για την κατεύθυνση του Brooklyn Nine-Nine μετά τις διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία

Και γι’ αυτό ανήκει στους μόνους μπάτσους που αγαπάμε

THE NERDSTREAM

8 Ιουλίου 2020

Γενικά, θα έλεγε κανείς ότι η αστυνομία περνάει το ναδίρ της δημοτικότητάς της στις ΗΠΑ, πράγμα πάντα καλό φυσικά. Μετά την δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολις και την επακόλουθη Black Lives Matter εξέγερση που ξέσπασε σε όλη την Αμερική, οι διαμαρτυρίες που ζητούσαν πραγματικές αλλαγές έγιναν καθημερινό φαινόμενο.

Φυσικά, αυτό επηρέασε άμεσα και το τηλεοπτικό πεδίο της μαζικής κουλτούρας. Ας πούμε, η Paramount ακύρωσε την reality εκπομπή Cops όπου το αμερικάνικο κοινό παρακολουθούσε αληθινούς μπάτσους σε περιπολίες και υποθέσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και με το Live PD λίγο αργότερα. Τι γίνεται όμως τις μπατσοσειρές που δεν κάνουν glorification της αστυνομικής αυθαιρεσίας; Πρέπει να έχουν ένα παραπάνω αίσθημα ευθύνης;

Λίγες βδομάδες νωρίτερα, ο λατρείας Terry Crews του Brooklyn Nine-Nine μίλησε στο Access και δήλωσε ότι η επερχόμενη 8η σεζόν θα γραφτεί ξανά από την αρχή ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις. Τώρα, ο ακόμα πιο λατρείας Andy Samberg μιλάει στο People και ανοίγει την καρδιά του όσον αφορά τον χαρακτήρα του Brooklyn Nine-Nine στην Black Lives Matter εποχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη η δημιουργική ομάδα της σειράς προσπαθεί να χειριστεί με ευαισθησία το θέμα, αλλά παραδέχεται πως αυτό δεν είναι εύκολο. Για την ακρίβεια, το χαρακτηρίζει ως μεγάλη πρόκληση, παραμένοντας βέβαια αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής.

Κι εμείς είμαστε αισιόδοξοι πάντως, αφού το B99 έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη μας. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το καστ και οι συντελεστές της σειράς δώρισαν 100.000 δολάρια στο National Bail Fund Network που φροντίζει για τις εγγυήσεις των συλληφθέντων από τις κινητοποιήσεις.

Best of internet