Quantcast

Αυτές είναι οι νέες μεγάλες σειρές Netflix, HBO και BBC που είδαμε στη φετινή Berlinale

Ετοιμαστείτε για άλλη μια χρονιά τηλεοπτικού καψίματος

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

25 Φεβρουαρίου 2020

Γενικότερα, όπως λέγαμε και τις προάλλες, η Berlinale είναι ένα φεστιβάλ αρκετά ανοιχτό προς το τηλεοπτικό πεδίο – σε αντίθεση με τις Κάννες και σε συμφωνία με τη Βενετία. Ειδικότερα, το Φεστιβάλ Βερολίνου έχει εδώ και έξι χρόνια ένα διακριτό τμήμα που είναι αφιερωμένο στις νέες σειρές. Στην 6η χρονιά του, λοιπόν, το τμήμα Berlinale Series έχει για επικεφαλής την Julia Fidel, η οποία υποσχέθηκε να δώσει χώρο στις τηλεοπτικές σειρές που πειραματίζονται, σπάνε τις φόρμες και δοκιμάζουν τα όρια του μέσου. Όταν στις πρώτες σου δηλώσεις αναφέρεσαι ήδη στο Twin Peaks, τότε το στίγμα είναι μάλλον αρκετά σαφές.

Κάπως έτσι, η φετινή επετειακή 70ή Berlinale φιλοξενεί κάμποσες αποκλειστικές παγκόσμιες πρεμιέρες σειρών που πρόκειται να ντεμπουτάρουν στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις streaming πλατφόρμες μέσα στο 2020. Όπως καταλαβαίνετε, όλος ο καλός κόσμος είναι εδώ: από Netflix και BBC μέχρι HBO και AMC – δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από τις μεγάλες σειρές που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν φέτος. Για να μην τα πολυλογούμε, λοιπόν, τα βάλαμε κάτω και μαζέψαμε τις 5 πιο σημαντικές σειρές που παρουσιάστηκαν στο Βερολίνου και σας τις παρουσιάζουμε όμορφα και τακτοποιημένα. Βάλτε τις στην ατζέντα σας.

The Eddy

Τι είναι: Πρόκειται για ένα μιούζικαλ που περιστρέφεται γύρω από τον ομώνυμο Eddy, έναν ιδιοκτήτη music club που έρχεται αντιμέτωπος με το χάος του να τρέχεις ένα λαϊβάδικο στο κέντρο του Παρισιού. Στον προαναφερθέν πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Andre Holland, ο οποίος ήδη έχει φτιάξει ένα υπέροχο βιογραφικό κινηματογραφικά με τα Moonlight, Selma και High Flying Bird, αλλά και τηλεοπτικά με το The Knick, το Castle Rock και το American Horror Story.

Ποιοι το φτιάχνουν: Είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Damien Chazelle, ο οποίος μετά τον θρίαμβο του Whiplash, την επιτυχία του La La Land και την χλιαρότητα του First Man δοκιμάζει την τύχη του στην μικρή οθόνη. Στο σενάριο βρίσκεται ο υπερέμπειρος Jack Thorne του Shameless και του Skins.

Πότε και πού έρχεται: Κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά στο Netflix.

Stateless

Τι είναι: Αυστραλιανή σειρά που αφορά τέσσερις αγνώστους μεταξύ τους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το παρελθόν και συναντιούνται σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών μέσα στην έρημο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Yvonne Strahovski του The Handmaid’s Tale και τον Dominic West του The Wire.

Ποιοι το φτιάχνουν: Το μεγάλο όνομα εδώ είναι η Cate Blanchett, η οποία έχει τον ρόλο του παραγωγού της σειράς.

Πότε και πού έρχεται: 1 Μαρτίου στο αυστραλιανό ABC κι έπειτα περιμένουμε για Ευρώπη.

Dispatches from Elsewhere

Τι είναι: Είναι μια παράξενη περίπτωση. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια σειρά ανθολογίας που περιστρέφεται γύρω από ένα μυστηριώδες ίδρυμα το οποίο υπόσχεται σε κάποιους εκλεκτούς μια απόδραση από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ανάμεσα στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, ανυπομονούμε για τον Andre 3000 των λατρεμένων Outkast.

Ποιοι το φτιάχνουν: Πρόκειται για προσωπικό πρότζεκτ του Jason Segel, ο οποίος πέρα από τον εμβληματικό του ρόλο στο How I Met Your Mother έχει πρωταγωνιστήσει σε κάμποσες ταινίες του Judd Apatow κι έχει παίξει υπέροχα τον David Foster Wallace στο The End of the Tour.

Πότε και πού έρχεται: 1 Μαρτίου στο αμερικάνικο AMC.

Trigonometry

Τι είναι: Είναι μια σειρά στην οποία θα παρακολουθήσουμε ένα ερωτικό τρίγωνο στο σημερινό Λονδίνο που μπλέκεται μεταξύ του σε μια polyamorous κατάσταση. Το εν λόγω τρίγωνο αποτελείται από την Ariane Labed (πρωταγωνίστρια του Attenberg και σύζυγο του Γιώργου Λάνθιμου), τον Gary Carr του The Deuce και του Modern Love και την Thalissa Teixeira.

Ποιοι το φτιάχνουν: Οι δημιουργοί της σειράς είναι οι Duncan Macmillan και Effie Woods των The Crown και Brexit αντίστοιχα, αλλά στα ονόματα των συντελεστών ξεχωρίζει φυσικά η Αθηνά Τσαγγάρη, η σκηνοθέτρια των Attenberg και Chevalier που έχει γυρίσει τα πρώτα πέντε επεισόδια της σειράς (από τα 8 συνολικά).

Πότε και πού έρχεται: Δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία ακόμα, αλλά ξέρουμε ότι θα παίξει σε BBC και HBO.

Freud

Τι είναι: Είναι μια σειρά με τον Sigmund Freud όταν ήταν ακόμη νέος ψυχαναλυτής και βοηθούσε τους μπάτσους να διαλευκάνουν υποθέσεις εξαφανίσεων και δολοφονιών κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1880 στη Βιέννη. Λογικά στο τέλος θα φταίει για όλα η μητέρα τους.

Ποιοι το φτιάχνουν: Πρόκειται για μια σειρά των Stefan Brunner και Benjamin Hessler που είναι παλαίουρες γενικά στην γερμανική τηλεόραση, αλλά, μη σας λέμε ψέματα, δεν έχουμε δει τίποτα δικό τους.

Πότε και πού έρχεται: 23 Μαρτίου στο Netflix.

Best of internet