Quantcast

Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά, κάνοντας σειράκηδες ακόμα και τους τελευταίους πολίτες της χώρας

Ευτυχώς όχι στην ελληνική τηλεόραση βέβαια

THE NERDSTREAM

21 Νοεμβρίου 2019

Απλά πράγματα, είσαι ο Γιώργος Λάνθιμος κι έχεις φτιάξει μια υπέροχη ταινία που λέγεται The Favourite μέσα στο 2018, τι κάνεις μετά; Μήπως αράζεις; Ούτε καν, βασικοί φίλοι μας. Γίνεσαι επαγγελματίας φωτογράφος ξανά και ξανά, φτιάχνεις μια μικρού μήκους ταινία, ετοιμάζεις την επόμενη μεγάλη σου και, στο ενδιάμεσο, αναλαμβάνεις και μια τηλεοπτική σειρά. Απόλυτα λογικό και καθόλου κουραστικό.

Χτες το λοιπόν το Deadline δημοσίευσε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ που λέει ότι ο Λάνθιμος ετοιμάζεται να αναλάβει την σκηνοθεσία και την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς, ευτυχώς για την αμερικάνικη τηλεόραση και όχι για την ελληνική. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την σειρά με τον τίτλο The Man in the Rockefeller Suit που θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο κι η οποία θα αφηγείται την ιστορία ενός απατεωνίσκου που υποδυόταν ότι ήταν μέλος της διάσημης φτωχικής οικογένειας για πολλές δεκαετίες μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Την παραγωγή της σειράς αναλαμβάνει η Searchlight, δηλαδή η θυγατρική της Fox που ήταν παραγωγός και στο προαναφερθέν The Favourite πέρσι, συνεχίζοντας μια συνεργασία που αποδείχτηκε πετυχημένη απ’ όλες τις απόψεις. Ακόμα δεν ξέρουμε πού θα προβληθεί η σειρά, αλλά δεδομένης της συμφωνίας που έχει ήδη το στούντιο με το Hulu, εικάζουμε πως θα πρέπει να το περιμένουμε εκεί.

Γενικά, το να δουλεύουν και σε φορμάτ τηλεοπτικής σειράς μεγάλοι σκηνοθέτες είναι μόνο καλό πράγμα, οπότε στηρίζουμε – περιμένοντας ταυτόχρονα και τα κλασικά ελληναράδικα σχόλια ότι ξεπουλήθηκε. <3

Best of internet