Quantcast

Όλα τα ρεκόρ έσπασε το La Casa de Papel 3, γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το είδανε 35 εκ. άνθρωποι

Λίγο λιγότεροι από τον συνολικό πληθυσμό της Ισπανίας, για τους λάτρεις της στατιστικής

THE NERDSTREAM

7 Αυγούστου 2019

Ε, ναι, τι νομίζατε; Εδώ ο κόσμος ακύρωνε τις διακοπές του προκειμένου να μην πέσουν πάνω στην πρεμιέρα του τρίτου κύκλου La Casa de Papel. Κάποιοι άλλοι δε, λιγότερο προνοητικοί, κατέληξαν να σπαταλάνε όλα τους τα δεδομένα στην παραλία για να στρημάρουν Netflix. Αναφορές που μιλάνε για γιγαντοοθόνες σε μπιτσόμπαρα που έπαιζαν La Casa de Papel με χαουζάκια από πίσω ελέγχονται ως ανακριβείς, προς το παρόν.

Όπως καταλαβαίνετε, ο τρίτος κύκλος της λαοφιλούς ισπανικής σαπουνόπερας αγαπήθηκε σε επικίνδυνο βαθμό από τους πολίτες του τηλεοπτικού τρίτου κόσμου (την Ευρώπη δηλαδή), με τα νούμερα της σεζόν να αγγίζουν εξωφρενικά επίπεδα.

Για την ακρίβεια, το Netflix (που δίνει νούμερα τηλεθέασης όποτε επιλέγει το ίδιο) μας γνωστοποίησε αυτές τις μέρες πως η original σειρά του εθεάθη από 34,3 εκατομμύρια λογαριασμούς της πλατφόρμας μέσα στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του νέου κύκλου:

Όπως καταλαβαίνετε, ο πραγματικός αριθμός θεατών είναι σίγουρα μεγαλύτερος, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να υπάρχει τρόπος να τον εξακριβώσουμε με ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό ήταν το μεγαλύτερο νούμερο τηλεθέασης για μη-αγγλόφωνη σειρά του Netflix, με το μεγαλύτερο ποσοστό του να προέρχεται από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Γαλλία (μεσογειακά πράματα γενικά), ενώ επίσης δυνατά νούμερα έδωσε η Λατινική Αμερική και, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ισπανικών originals Diego Ávalos, η Ινδία.

Πάντως, χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία στα χέρια μας, στην μικρή αυτή πηγή αιώνιου φωτός και πολιτισμού που λέγεται Ελλάδα ο τρίτος κύκλος πρέπει να έφτασε τηλεθέαση επιπέδου τελικός Big Brother με Πρόδρομο και Τσάκα.

Best of internet