Quantcast

Το πρώτο trailer του νέου Watchmen είναι αρκετά παράξενο ώστε να μας τραβήξει φουλ την προσοχή

Damon Lindelof μη μας απογοητεύσεις (ξανά)

THE NERDSTREAM

9 Μαΐου 2019

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, περάσανε σχεδόν 2 χρόνια απ’ όταν το HBO ζήτησε ένα πιλοτικό επεισόδιο για μια νέα σειρά Watchmen η οποία θα βασίζεται στο ομώνυμο αριστουργηματικό κόμικ των Alan Moore και Dave Gibbons. Από τότε, τα νέα κυλούσαν σχετικά αργά, μέχρι που πέρσι το Μάρτιο μάθαμε ότι τελικά τα γυρίσματα επισήμως ξεκινούν.

Η αλήθεια είναι ότι κρατάγαμε γενικά μικρό καλάθι, φίλες και φίλοι, μιας και στο τιμόνι της νέας σειράς βρίσκεται ο Damon Lindelof (δημιουργός του Lost και του Leftovers και σεναριογράφος του Prometheus και του Tomorrowland), ο οποίος έχει αποδείξει πως είναι ικανός για το χειρότερο και για το καλύτερο. Πριν από κάνα χρόνο, λοιπόν, ο Lindelof ανακοίνωσε πως η σειρά δεν θα αποτελεί κλασική μεταφορά του κόμικ αλλά αντίθετα θα πρόκειται για ένα “remix”.

Κατά μία έννοια, αυτό είναι καλό, μιας κι η πιο “κυριολεκτική” μεταφορά του Zack Snyder παρέμεινε πλήρως πιστή στο κείμενο αλλά απογοητευτική άκυρη όσον αφορά το πνεύμα του κόμικ. Και τώρα, το HBO έδωσε στην φόρα το πρώτο trailer των νέων Watchmen, όπου βλέπουμε να συμβαίνουν διάφορα ενδιαφέροντα πλην αλλόκοτα πραγματάκια που μοιάζουν να απομακρύνονται πολύ από την ιστορία του Moore.

Δεν θα πούμε περισσότερα. Μας έψησε. Αναμένουμε μέχρι το φθινόπωρο. Απολαύστε.

Best of internet