Quantcast

Μετά από 2 χρόνια εντατικής προετοιμασίας, το φινάλε του Game of Thrones έχει πλέον μια κούπα Starbucks

Γιατί η 8η σεζόν δεν ήταν ήδη αρκετά μπάχαλο

THE NERDSTREAM

7 Μαΐου 2019

Δεν θέλουμε να φανούμε αρνητικοί ή προκατειλημμένοι, φίλες και φίλοι, αλλά μέχρι στιγμής ο 8ος και τελευταίος κύκλος του Game of Thrones δεν μας τα λέει και τόοοσο καλά. Για την ακρίβεια, το πράγμα στα πρώτα δύο επεισόδια δεν τσούλαγε με τίποτα, το τρίτο επεισόδιο είχε όσες εξελίξεις δεν είχαν οι προηγούμενες 2 σεζόν μαζεμένες (αλλά ήταν τόσο σκοτεινό που δεν έβλεπες τι ήταν αυτές οι εξελίξεις) και το ολόφρεσκο τέταρτο επεισόδιο έμοιαζε να έχει γραφτεί από ανθρώπους που είδαν πέρσι πρώτη φορά την σειρά.

ΟΚ, υπάρχουν ακόμα δύο επεισόδια για το φινάλε, μπορεί να γυρίσει το πράγμα, θαααα δούμε. Στο μεταξύ, όμως, είναι λες και το ΗΒΟ προσπαθεί να μας αποδείξει ότι δεν νοιάζεται ουσιαστικά πλέον για το Game of Thrones παρά μόνο στο βαθμό που συνεχίζει να αποτελεί την κότα με τα χρυσά αυγά, τα οποία στο μέλλον θα πάρουν την μορφή των sequels, των prequels, των spinoffs κι όλων αυτών των GoT προϊόντων που θα μας σπαμάρουν τα επόμενα χρόνια.

Ενώ λοιπόν η αρχή του τελευταίου επεισοδίου μας έδειχνε με συνοπτικό τρόπο τις συνέπειες της μάχης στο Winterfell (δεν θα πούμε spoilers, μην ανησυχείτε), το έμπειρο κι εκπαιδευμένο μάτι του ίντερνετ έπεσε πάνω σε κάτι ιδιαιτέρως άβολο. Εκεί που ο κόσμος αράζει και τρωγοπίνει, ξαφνικά σκάει μύτη μια χάρτινη κούπα Starbucks. Στο Westeros. Μπροστά από την Ντενέρις την Θυελογέννητη.

Δηλαδή, πραγματικά, είχαν 2 χρόνια για να φτιάξουν 6 επεισόδια, τα οποία πέρασαν από εξαντλητικό post-production πριν φτάσουν στην οθόνη. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να το παρατηρήσει; Μήπως είναι η καλύτερη διαφήμιση των Starbucks στα χρονικά; Μήπως υπάρχει όντως κατάστημα της εν λόγω επιχείρησης στο Westeros κι απλά θα εμφανιστεί στο Winds of Winter; Τα ερωτήματα είναι πολλά, καυτά, αμείλικτα.

Best of internet