Quantcast

Η πρεμιέρα του Game of Thrones αλλάζει εντελώς την εισαγωγή που αγαπήσαμε, κι αυτό είναι μόνο η αρχή

Κυριολεκτικά, θα έλεγε κανείς

THE NERDSTREAM

15 Απριλίου 2019

Αυτό ήταν φίλες και φίλοι. Το Game of Thrones ξεκίνησε. Η αρχή του τέλους είναι εδώ. ΟΚ, ναι, το πιάσατε. Προφανώς και είδαμε ήδη πρωί-πρωί με τον καφέ την πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου, αλλά μην θορυβείστε: δεν πρόκειται να σας κάνουμε spoilers. Δεν θα σας πούμε τίποτα για την πλοκή του πρώτου επεισοδίου, παρά μόνο ότι αφενός είναι αρκετά ικανοποιητικό σαν εισαγωγή στο φινάλε κι αφετέρου ο τίτλος του επεισοδίου, Winterfell δηλαδή, λέει πολλά από μόνος του.

Ήδη από την αρχή, πάντως, η σειρά του ΗΒΟ σκάει εντυπωσιακά παίρνοντας μια γενναία απόφαση: να αλλάξει τους τίτλους αρχής που μας συντρόφευσαν όλα αυτά τα χρόνια. Όχι, μην ανησυχείτε, η μουσική είναι ακόμα εκεί – δεν έχει κουνηθεί. Από την άλλη όμως, το κλασικό CGI intro της σειράς αλλάζει για να αντικατοπτρίσει πλέον τις τεκτονικές αλλαγές που έχει υποστεί και το ίδιο το Westeros αυτά τα χρόνια. Δείτε το εδώ:

Όπως γίνεται σαφές, το πράμα πλέον ξεκινάει από το Τείχος, δηλαδή το εκ των πραγμάτων σημείο μηδέν του φινάλε – αφού οι στρατιές των ζόμπι διέβησαν τον ρουβίκωνα, αν θέλετε. Κι αφού ο χειμώνας έχει φτάσει ήδη, η εισαγωγή ακολουθεί την παγωμένη πλέον πορεία από το βορά προς το νότο. Η κάμερα δεν περνάει πια πάνω από τον χάρτη, εγκαταλείπει το bird’s eye, προσγειώνεται στο έδαφος του Westeros και οδηγεί προφανώς στον Σιδερένιο Θρόνο.

Όπως καταλαβαίνετε, μέχρι τον Μάιο που τελειώνει η σειρά δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο στη ζωή μας.

Best of internet