Quantcast

Το Bodyguard του BBC είναι η αγγλική σειρά που έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο πανικό της δεκαετίας

Τέτοια ποσοστά τηλεθέασης έχουμε να δούμε από τον τελικό του Big Brother

THE NERDSTREAM

24 Σεπτεμβρίου 2018

Ναι, φίλες και φίλοι, είναι γνωστό και με το παραπάνω ότι η Αγγλία έχει μια σπουδαία τηλεοπτική παράδοση, κωμική και δραματική, κι έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια τόσες πολλές βρετανικές σειρές που θα ήταν δύσκολο να τις βάλουμε σε σειρά. Και ήδη τα τελευταία 4-5 χρόνια είχαμε την τύχη να δούμε ουκ ολίγες αγγλικές σειρές να γίνονται (δικαίως) μεγάλη επιτυχία, όπως τα Peaky Blinders, Black Mirror, Misfits και Killing Eve, ή να κόβονται άδοξα όπως το Utopia.

Υπάρχει μια νέα βρετανική σειρά, όμως, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ μέχρι στιγμής. Πρόκειται για το Bodyguard, τη μίνι-σειρά του BBC που ξεκίνησε τον Αύγουστο και έκανε έναν πάταγο που η βρετανική τηλεόραση είχε χρόνια να δει. Δημιουργός του Bodyguard είναι ο Jed Mercurio, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας δημιούργησε το επίσης υπερ-τίμιο Line of Duty, και πρωταγωνιστεί ο Richard Madden, δηλαδή ο Robb Stark του Game of Thrones, ο οποίος εδώ που τα λέμε είχε ψιλοχαθεί μετά το Red Wedding.

Το εντυπωσιακό μ’ αυτήν τη σειρά, που αφορά έναν μπάτσο και βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν που τώρα δουλεύει για την προσωπική φρουρά του Βρετανού υπουργού εσωτερικών, είναι ότι χτες που προβλήθηκε το 6ο και τελευταίο επεισόδιο έφτασε το 47.9% της τηλεθέασης. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ποσοστό του 2018 (αν εξαιρέσουμε τη μπάλα, φυσικά), το μεγαλύτερο ποσοστό για σειρά από το 2011 (που ήταν ένα επεισόδιο του Downton Abbey) και το μεγαλύτερο ποσοστό για το BBC από το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο Dr. Who του 2008.

Ναι, με λίγα λόγια έχει γίνει χαμός με το Bodyguard – κι η σειρά ετοιμάζεται να ταξιδέψει εκτός Αγγλίας στις 24 Οκτωβρίου που θα κάνει την διεθνή της πρεμιέρα στο Netflix.

Best of internet