Quantcast

Αυτές οι 15 σειρές που έρχονται το φθινόπωρο θα σας εμποδίσουν να κάνετε οτιδήποτε παραγωγικό το υπόλοιπο 2018

Πείτε αντίο σε ό,τι αγαπάτε και μπείτε σ’ εκείνο το σκοτεινό μέρος

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Σεπτέμβριος έχει μπει για τα καλά, αγαπητοί αναγνώστες κι αγαπητές αναγνώστριες. Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε ήδη στην 4η μέρα του. Αυτό σημαίνει τρία πράγματα. Πρώτον, ότι έχετε αρχίσει να συνέρχεστε κάπως από τα απανωτά χθεσινά αστεία για την 3η Σεπτέμβρη και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία φυσικά και ήταν πολύ αστεία. Δεύτερον, ότι έχετε ακούσει ήδη να σας εύχονται καλό χειμώνα περίπου 235 φορές, οπότε προτιμάτε να έρθει ο χειμώνας αύριο παρά να χρειαστεί να το ακούσετε και για 236η φορά. Τρίτον, ότι ήδη προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στην δυστοπία της νέας σεζόν, είτε πρόκειται για επιστροφή στη δουλειά είτε πρόκειται για επιστροφή στην εξεταστική.

ΟΚ, κουράγιο – συμβαίνουν αυτά. Κατά τ’ άλλα, όμως, ένα από τα θετικά πράγματα που κουβαλάει μαζί του το φθινόπωρο είναι ότι ξεκινάει η επίσημη κυνηγετική περίοδος των τηλεοπτικών σειρών. Ναι, πράγματι, η ποσότητα είναι γιγάντια κάθε Σεπτέμβρη – και μερικές φορές χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει να βάλεις ένα σοβαρό πρόγραμμα στο τηλεοπτικό λιώσιμο ώστε να καταφέρεις να διαλύσεις το πρόγραμμα όλης της υπόλοιπης ζωής σου. Για καλή ή κακή σας τύχη, λοιπόν, αυτήν την ζόρικη δουλειά ξεσκαρταρίσματος θα την κάνουμε εμείς, παρουσιάζοντάς σας τις 15 καλύτερες σειρές που ξεκινάνε ή συνεχίζονται τους επόμενους δύο μήνες.

The Purge

Όχι, μην τρομάζετε. Το ξέρουμε ότι οι ταινίες του franchise είναι σκατά. Παρ’ όλα αυτά, η κεντρική ιδέα είναι καλή, γαμώτο, και της αξίζει μια καλύτερη απόπειρα υλοποίησης. Σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές, η σειρά είναι πράγματι καλύτερη από τις ταινίες. Μακάρι.

Έρχεται 4/9, δηλαδή σήμερα.

It’s Always Sunny in Philadelphia

Σπάνιο για ένα sitcom να καταφέρει να μείνει αξιοπρεπές για 12 (δώδεκα) ολόκληρες σεζόν, αλλά το It’s Always Sunny τα έχει καταφέρει ανέλπιστα καλά – και μπαίνει αισίως στον 13ο κύκλο.

Έρχεται 5/9.

The Deuce

Είναι David Simon, άρα είναι καλό. Τα έχουμε ξαναπεί. Από την δεύτερη σεζόν του The Deuce περιμένουμε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του και να γίνει μια από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας.

Έρχεται 9/9.

Rel

Ο Lil Rel Howery που λατρέψαμε πέρσι στο Get Out έρχεται με δικό του αυτο-βιογραφικό sitcom και, αν μη τι άλλο, θα το τσεκάρουμε γιατί είναι γλύκας.

Έρχεται κι αυτό 9/9.

Kidding

Jim Carrey και Michel Gondry. Επιστρέφουν. 14 χρόνια μετά το Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Μαζί. Είναι αδύνατον να μην το δούμε.

Έρχεται κι αυτό 9/9.

BoJack Horseman

Επιστρέφει, επιτέλους, και μας έλειψε πολύ – όπως μας λείπει ένα γερό ψυχικό ταρακούνημα που σ’ αφήνει τσακισμένο στο έδαφος αλλά γεμάτο με μια παράξενη θέληση για ζωή, η οποία ξέρεις ότι κάπου θα μαγκώσει.

Έρχεται 14/9.

The First

O Sean Penn, μετά από κάμποσα χρόνια απουσίες από τις οθόνες, επιστρέφει στη νέα σειρά από τον Beau Willimon του House of Cards και ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη.

Έρχεται κι αυτό 14/9.

Maniac

Είναι η πρώτη σειρά από τον συγγραφέα Patrick Sommerville. Έχει για σκηνοθέτη τον αγαπημένο μας Cary Fukunaga. Πρωταγωνιστούν οι Emma Stone και Jonah Hill. Sold.

Έρχεται 21/9.

The Good Place

O Mike Schur έχει φτιάξει το Parks and Recreation και το Brooklyn Nine-Nine. Η τελευταία του σειρά είναι το The Good Place, το οποίο επιστρέφει για τρίτη χρονιά – και είναι υπέροχο.

Έρχεται 27/9.

The Man in the High Castle

ΟΚ, δεν αντιλέγουμε, θα μπορούσε να είναι καλύτερο το The Man in the High Castle, αλλά και μόνο που έχουμε Philip K. Dick στην οθόνη είμαστε ικανοποιημένοι.

Έρχεται 5/10.

The Romanoffs

Πυροβολημένοι και απατεώνες ανά τον κόσμο υποστηρίζουν πως είναι απόγονοι της τελευταίας ρωσικής βασιλικής οικογένειας, που ατύχησε λόγω οκτωβριανής επανάστασης, η καημένη. Κι αυτή είναι η νέα σειρά από τον δημιουργό του Mad Men.

Έρχεται 12/10.

Deutschland 86

Τρία χρόνια μετά το Deutschland 83, έρχεται η συνέχεια μιας από τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Δείτε το πρώτο κι έπειτα αναμείνατε για το δεύτερο.

Έρχεται 25/10.

Chilling Adventures of Sabrina

Ναι, η Sabrina, από τα παλιά. ΟΚ, οι πιθανότητες να είναι μούφα είναι αρκετά αυξημένες, αλλά ένα πετυχημένο reboot σε καλοφτιαγμένη supernatural horror εκδοχή θα ήταν πολύ καλή φάση.

Έρχεται 26/10.

House of Cards

Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω περιγραφή, γνωρίζετε ήδη καλά περί τίνος πρόκειται.

Έρχεται 2/11.

Escape at Dannemora

Από τα πιο παράξενα πράγματα που περιμένουμε φέτος. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία απόδρασης από φυλακή, από τον σεναριογράφο του αξέχαστου The Player, δηλαδή τον Michael Tolkin, σε σκηνοθεσία Ben Stiller και με το εξωπραγματικό καστ των Benicio del Toro, Patricia Arquette και Paul Dano.

Έρχεται 16/11.

Best of internet