Quantcast

ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ: Το κυνήγι του μοιράσματος κωδικών Netflix έφτασε και στην Ελλάδα

Καλώς τα στριμίδια μας τα δυο

THE NERDSTREAM

25 Ιουλίου 2023

Καιρό τώρα προσπαθεί το Netflix να χτυπήσει τον άτυπο κομμουνισμό του μοιράσματος κωδικών μεταξύ ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, φίλες και φίλοι, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αποφάσισε πως αυτό φταίει για τη μείωση των συνδρομητών και όχι η φθίνουσα ποιότητα των παραγωγών του, το πρόωρο κόψιμο σειρών που αγαπάει ο κόσμος και η αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των streaming πλατφορμών.

Πριν λίγους μήνες, αποκαλύφθηκε το masterplan της πλατφόρμας για να το καταφέρει: θα ζητάει από τους χρήστες να δηλώσουν μια “βασική τοποθεσία” για όλους τους λογαριασμούς που ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό, και αυτοί οι χρήστες θα πρέπει να μπαίνουν στο WIFI του σπιτιού μια φορά κάθε 31 μέρες ώστε να εξακριβώνεται ότι ζουν εκεί. Αλλιώς, οι συσκευές τους θα μπλοκάρονται από το Netflix.

Καθώς το Netflix επεκτείνει σε πολλές χώρες την πολιτική απαγόρευσης κοινής χρήσης ενός λογαριασμού με άτομα που δεν βρίσκονται στο ίδιο νοικοκυριό, με τα πρώτα μηνύματα να εμφανίζονται και σε Έλληνες χρήστες, αρχικά μέσω email που έλεγε:

Με άλλα λόγια, ο τζάμπας πέθανε – ή τουλάχιστον βρίσκεται στην εντατική. Στο μεταξύ, το ίδιο μήνυμα έσκασε και στους χρήστες της πλατφόρμας που βλέπουν Netflix με Smart TV:

Αυτά λοιπόν ήταν τα πρώτα βήματα για την εφαρμογή του νέου μοντέλου σε κάθε νέα χώρα που εισήχθη, με το Netflix να υποστηρίζει πως μέχρι στιγμή φέρνει φουλ αποτελέσματα, αφού η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 5,9 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ως αποτέλεσμα του κυνηγιού μοιράσματος κωδικών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση του αρχικού συνδρομητικού μοντέλου με αυτό που εμφανίζει διαφημίσεις, οπότε απ’ ό,τι φαίνεται το μέλλον των streaming πλατφορμών θα μοιάζει, εχμ, με την τηλεόραση…;

Στο μεταξύ, ας αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά:

Best of internet