Quantcast

Το Top Gun: Maverick μάζεψε όλο το χαρτί κι έγινε επισήμως η πιο πετυχημένη ταινία του 2022

Αφήνοντας πίσω όλους τους υπερήρωες της χρονιάς μέχρι τώρα

THE NERDSTREAM

29 Ιουνίου 2022

Θα περίμενε κανείς ότι η πιο πετυχημένη ταινία του παγκόσμιου box office θα ήταν κάποιος τίτλος υπερ-πετυχημένου franchise με διάρκεια, κάποιος υπερ-ήρωας, κάτι. Κι όμως το 2022 απέδειξε πως μετά από δύο χρόνια covid αυτό που λαχταρούσε περισσότερο ο κόσμος ήταν απλώς ένας μεσήλικας αθάνατος Tom Cruise που δεν μασάει τον κώλο του από κασκαντεριλίκια και σκίζει τους αιθέρες σε ένα sequel του υπέροχα cheesy στρατόκαυλου Top Gun 30 χρόνια μετά.

Πράγματι, το Top Gun: Maverick που είδαμε πριν από περίπου ένα μήνα στις αίθουσες έγινε η μόνη ταινία του 2022 που ξεπέρασε το 1 δις δολάρια στο box office (με μπάτζετ 17 εκατ.), και μάλιστα χωρίς να παιχτεί στις αίθουσες της Κίνας και της Ρωσίας, δύο τεράστιες αγορές που περιέργως δεν ψήθηκαν για μια ταινία εξύμνησης της αμερικάνικης στρατιωτικής μηχανής σε καιρούς low-key παγκοσμίου πολέμου (γιατί άραγε; ανεξήγητα πράγματα).

Για την ιστορία, ξεπέρασε πολύ εύκολα τις επιδόσεις των φετινών The Batman και Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ενώ έγινε μόλις η δεύτερη ταινία που σε περίοδο πανδημίας ξεπερνάει το φράγμα του 1 δις μετά το Spider-Man: No Way Home (το οποίο κατέγραψε το απλησίαστο 1,9 δις δολάρια στα ταμεία). Επίσης, αποτελεί πλέον την πιο πετυχημένη ταινία που έχει κάνει ο Cruise, ξεπερνώντας το Mission Impossible: Fallout που έφτασε σχεδόν 800 εκ. δολάρια το 2018.

Να συμπληρώσουμε τέλος ότι στις ελληνικές αίθουσες το Top Gun επίσης συνεχίζει να τα πηγαίνει πολύ καλά, αφού μέχρι στιγμής το έχουν δει 219.401 θεατές σε 5 βδομάδες προβολών, με καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας να αποτελεί ενδεχομένως το γεγονός ότι πήγε να δει την ταινία ο Έλληνας Maverick αυτοπροσώπως.

Best of internet