Quantcast

Θρασύς Paul Thomas Anderson χαλάει την πιάτσα δηλώνοντας πως οι υπερηρωικές ταινίες δεν έχουν καταστρέψει το σινεμά

Να αυτά τα ψύχραιμα δε μπορούμε

THE NERDSTREAM

16 Δεκεμβρίου 2021

Απ’ ό,τι φαίνεται είναι πλέον παράνομο στο Hollywood να βγάζεις νέα ταινία χωρίς να σχολιάζεις παράλληλα την επίδραση του υπερηρωικού σινεμά πάνω στην κινηματογραφική βιομηχανία, μιας και το μέτωπο που άνοιξε πέρσι ο Martin Scorsese δε μοιάζει να πρόκειται να κλείσει σύντομα.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ridley Scott και Jane Campion εναντίον του superhero genre, τώρα ήρθε η σειρά του Paul Thomas Anderson να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, μιας και κάνει την press γύρα για τη νέα του ταινία, το Licorice Pizza. Χαλώντας την πιάτσα, λοιπόν, ο PTA είπε να δει το θέμα ψύχραιμα.

Ο σκηνοθέτης έδωσε μια σφαιρική συνέντευξη στο New Yorker και, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κινηματογραφική βιομηχανία έχει γίνει πιο πολύπλοκη με την έλευση του streaming και την πληθώρα υπερηρωικών ταινιών. Παρόλα αυτά, είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα μαζί τους, και μάλιστα του αρέσουν κάποιες από αυτές.

Αναγνωρίζοντας πως είναι σημείο των καιρό να διερωτάσαι αν καταστρέφουν το σινεμά, ο ίδιος δήλωσε πως δεν νιώθει έτσι. Επιπλέον σημείωσε πως, αφού η προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψει ο κόσμος στις αίθουσες, τότε θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι που αυτό θα το καταφέρει έστω το νέο Spider-Man. Σημειωτέον πως στα μέρη μας το Licorice Pizza θα έρθει από τη νέα χρονιά.

Best of internet