Quantcast

Ο Ridley Scott μπαίνει στο κλαμπ των haters υπερηρωικών ταινιών, δηλώνοντας πως είναι “fucking boring as shit”

Απ’ ό,τι φαίνεται είναι πλέον παράνομο στο Hollywood να βγάζεις νέα ταινία χωρίς να σχολιάζεις παράλληλα υπερήρωες

THE NERDSTREAM

18 Νοεμβρίου 2021

Το μέτωπο που άνοιξε πέρσι ο Martin Scorsese εναντίον των υπερηρωικών ταινιών δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα απ’ ό,τι φαίνεται, αφού πλέον μοιάζει υποχρεωτική τακτική marketing για κάθε boomer σκηνοθέτη που σέβεται τον εαυτό του το να κάνει αντίστοιχα σχόλια κατά την γύρα των συνεντεύξεων όπου προωθεί την εκάστοτε νέα του ταινία, κάνοντας έτσι την γύρα των viral ειδήσεων και memes. Λέγεται attention economy και είναι απλό.

Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά του Ridley Scott να σχολιάζει τα υπερηρωικά τεκταινόμενα. Ο πάντα ευχάριστος και καθόλου στραβωμένος σκηνοθέτης, ο οποίος πριν λίγες βδομάδες κυκλοφόρησε το υπέροχο The Last Duel και την άλλη βδομάδα βγάζει το πολυαναμενόμενο House of Gucci, μίλησε στο Deadline με αφορμή το δεύτερο και δήλωσε πως οι υπερηρωικές ταινίες είναι “fucking boring as shit”. Δεν σνόμπαρε γενικά το είδος, αλλά σημείωσε ότι έχουν πρόβλημα τα σενάρια. Συμπλήρωσε πως ο ίδιος έχει κάνει κατ’ ουσίαν τρεις superhero ταινίες (το Alien, το Blade Runner και το Gladiator), οπότε αυτό που χρειάζεται είναι απλά καλύτερες ιστορίες.

Πιο αρνητική ήταν η Jane Campion, η οποία αυτή τη βδομάδα είδε τη νέα ταινία της (The Power of the Dog) να βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, που δήλωσε στο Variety πως “μισεί το υπερηρωικό σινεμά” γιατί είναι θορυβώδες και γελοίο. Πιο θετικός από την άλλη ήταν ο Pedro Almodovar (του οποίου το Parallel Mothers είναι ήδη στα σινεμά), ο οποίος μιλώντας επίσης στο Variety είπε πως θα ψηνόταν φουλ να γυρίσει μια ταινία Batgirl, με την προϋπόθεση ότι θα τον άφηναν βέβαια να το γυρίσει όπως θα ήθελε αυτός – πράγμα που ακούγεται γαμάτο και ελπίζουμε όντως να γίνει πραγματικότητα.

Best of internet