Quantcast

Ο Alan Moore πιστεύει ότι οι υπερηρωικές ταινίες είναι πλέον μάστιγα για το σινεμά

Εξάλλου ο δημιουργός του Watchmen έχει κάθε δικαίωμα να είναι σταλεγάκιας

THE NERDSTREAM

12 Οκτωβρίου 2020

Αν κάποιος έχει δικαίωμα να μιλάει για υπερήρωες, πετσοκόβοντάς τους, αυτός είναι ο Alan Moore, δηλαδή ο δημιουργός του θρυλικού κόμικ Watchmen που εγκαινίασε το αντι-υπερηρωικό υπο-είδος (και το οποίο πέρσι μεταφέρθηκε εκ νέου στην οθόνη από το HBO σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή). Τώρα, λοιπόν, ο Moore νιώθει αρκετά έντονα για το υπερηρωικό σινεμά της εποχής μας.

Μιλώντας με το Deadline, o Moore λέει πως συνεχίζει να απέχει από τα κόμιξ γιατί πλέον ο περισσότερος κόσμος τα ταυτίζει με τους υπερήρωες. Ξεκαθαρίζοντας πως έχει να δει υπερηρωική ταινία από το πρώτο Batman του Tim Burton, δηλώνει πως το υπερηρωικό σινεμά αποτελεί μάστιγα για τον κινηματογράφο και μέχρι ενός σημείου την ίδια την κουλτούρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προτίμηση των ανθρώπων για τους υπερήρωες σχετίζεται με την επιθυμία τους να ξεφύγουν από την πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου κι έτσι να επιστρέψουν σε μια νοσταλγική αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Έτσι, κρατάνε τον κόσμο σε ένα μονίμως ανώριμο επίπεδο. Επιπλέον, σημειώνει πως πρόκειται για χαρακτήρες που έχουν κλαπεί απ’ τους δημιουργούς τους.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές ήταν η ταινία που έγραψε ο ίδιος ο Moore, στην οποία παίζει ο ίδιος και την οποία σκηνοθετεί ο Mitch Jenkins. Πρόκειται για το The Show, το οποίο τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο του trailer. Τσεκάρετε:

Best of internet