Quantcast

Ανοιχτά ξανά από σήμερα όλα τα σινεμά στη χώρα, αλλά με πολλούς αστερίσκους και ελάχιστες ταινίες

Άντε να δούμε

THE NERDSTREAM

12 Οκτωβρίου 2020

Από σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ανοίγουν ξανά τα χειμερινά σινεμά σε όλη την Ελλάδα, φίλες και φίλοι. Αν δεν το είχατε παρατηρήσει, εδώ και κάποιο καιρό οι φίλοι του κινηματογράφου την έβγαζαν μόνο με θερινά, αλλά πλέον οι αρχές ανακοίνωσαν την επανεκκίνηση όλων των κινηματογράφων. Με αστερίσκους βέβαια.

Πρώτα απ’ όλα, οι όροι λειτουργίας των αιθουσών θα εξαρτώνται πλέον από τα υγειονομικά δεδομένα της κάθε περιοχής της χώρας, δηλαδή ανάλογα με τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το πόσο γεμάτα είναι τα νοσοκομεία κλπ. Έτσι, την Πέμπτη που παραδοσιακά ξεκινάει η κινηματογραφική βδομάδα, στα σινεμά θα ισχύει η εξής κατάσταση.

Πρώτον, στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (στις οποίες ανήκει κι η Αττική αυτή τη στιγμή), το ποσοστό πληρότητας σε όλα τα σινεμά θα είναι μόλις 30%. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική όχι μόνο κατά την είσοδο και την έξοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια της προβολής και σε όλους τους χώρους του σινεμά. Ακόμα, καμία προβολή δεν θα κάνει διάλειμμα ενώ θα είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου ώστε να μην σχηματίζεται ουρά στα ταμεία.

Προφανώς, αυτά τα στοιχεία μας λένε αφενός ότι οι αίθουσες κι οι διανομείς θα είναι αδύνατον να επιβιώσουν αν ταυτόχρονα δεν στηριχθούν κι οικονομικά/φορολογικά από την κυβέρνηση κι αφετέρου ότι η επίσκεψη σε έναν κινηματογράφο θα γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική για έναν θεατή (παρόλο που οι αίθουσες ήταν ήδη από τους λιγότερο συνωστισμένους χώρους στην Ελλάδα). Με άλλα λόγια, τα πράγματα για το μέλλον συνεχίζουν να φαίνονται σκούρα όσον αφορά το κλάδο του κινηματογράφου στη χώρα.

Τέλος, δε γίνεται να μη σημειώσουμε και το γεγονός πως τα μεγάλα στούντιο αναβάλλουν συνεχώς τις κυκλοφορίες των νέων ηχηρών τίτλων τους, με αποτέλεσμα οι ταινίες που βγαίνουν κάθε βδομάδα να είναι λιγότερες και σίγουρα λιγότερο ικανές να τραβήξουν τον κόσμο προς τη μεγάλη οθόνη.

Best of internet