Quantcast

To καλτ 90s videogame του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Quentin Tarantino είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Αύγουστός σας

Προσδεθείτε για μια βαθιά 90s εμπειρία

THE NERDSTREAM

12 Αυγούστου 2020

Είπαμε, τα 90s ήταν μια παράξενη εποχή. Κι όσο πλησιάζαμε στο τέλος της δεκαετίας και φαντασιωνόμασταν παρανοϊκά το τέλος του κόσμου, γινόταν ακόμα πιο παράξενη. Καθώς λοιπόν η τάση της pop κουλτούρας να καταβροχθίζει νοσταλγικά τα σωθικά της μας φέρνει μια ανάκαμψη της δεκαετίας του ’90, η παλίρροια φέρνει μαζί της στεριά διαφόρων ειδών παράξενα φρούτα.

Ένα απ’ αυτά έφτασε στον αφρό της επιφάνειας του κυβερνοχώρου αυτές τις μέρες κι ήδη έχει καταφέρει να κλέψει την καρδιά μας. Πίσω στο 1997, ο Steven Spielberg αποφάσισε να δημιουργήσει ένα videogame με τον τίτλο Director’s Chair. Επρόκειτο για ένα simulation game που είχε ως αρχικό στόχο να προσφέρει στους επίδοξους σκηνοθέτες μια ιδέα για το τι σημαίνει να είσαι κινηματογραφιστής.

Το παιχνίδι φυσικά απέτυχε παταγωδώς, αλλά τουλάχιστον περιείχε μια άκρως καλτ ερμηνεία εκ μέρους του Quentin Tarantino. Κάτι είναι κι αυτό. Τώρα, 23 χρόνια μετά, ο δημιουργός videogames και καθηγητής πανεπιστημίου Paolo Pedercini αποφάσισε να ξαναπακετάρει το παιχνίδι σε μια Choose-Your-Own-Adventure εκδοχή, όπως ήταν και το Bandersnatch του Black Mirror (ααααν θυμάστε). Τοποθετώντας την προαναφερθείσα ερμηνεία του Tarantino στο κέντρο του παιχνιδιού, η νέα εκδοχή του Director’s Chair μοιάζει πλέον κάπως έτσι:

Και φυσικά μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι δωρεάν στην επίσημη ιστοσελίδα του. Με τις υγείες σας.

Best of internet