Quantcast

Χαμός στο Netflix με τις μαύρες σειρές και ταινίες, όσο οι κινητοποιήσεις του Black Lives Matter συνεχίζονται

Φουλ ανεβασμένη η ζήτηση για πράγματα όπως το When They See Us και το Dear White People

THE NERDSTREAM

5 Ιουνίου 2020

Οι κινητοποιήσεις που ξέσπασαν σε όλη την Αμερική (και όχι μόνο) έπειτα από την εξέγερση στη Μινεάπολις για την αστυνομική δολοφονία του George Floyd έδωσαν νέα ώθηση στις μαύρες φωνές ώστε να ακουστούν δυνατότερα και καθαρότερα λέγοντας το αυτονόητο: Black Lives Matter.

Όλο αυτό το διάστημα, πολλοί stars από τον χώρο της τηλεόρασης και του σινεμά έχουν πάρει θέση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενώ το προφητικό και ριζοσπαστικό μαύρο σινεμά έχει γίνει ξανά επίκαιρο. Την ίδια ώρα όμως έχει αυξηθεί και η ζήτηση για σύγχρονες παραγωγές που διαπραγματεύονται τον ρατσισμό στην αμερικάνικη κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Parrot Analytics, την τελευταία βδομάδα στο Netflix η ζήτηση για σειρές σαν το το When They See Us και το Dear White People αυξήθηκε κατά 147% και 329% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, τα αμερικάνικα charts που έδωσε η ίδια η πλατφόρμα στη δημοσιότητα έλεγαν ότι η νο.1 ταινία την περασμένη βδομάδα ήταν το The Help, το οποίο βέβαια είναι αρκετά πιο συντηρητικό και προβληματικό στην επεξεργασία του θέματός του.

Για τους συνδρομητές της πλατφόρμας που μας παρακολουθούν, εδώ είχαμε κάνει μια αναλυτική επισκόπηση ταινιών και σειρών Netflix που μπορεί να σας είχαν ξεφύγει, αρκετά εκ των οποίων επικεντρώνουν πάνω σε ιστορίες κι εμπειρίες μαύρων από τις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους, αν μας ρωτάτε, ξεχωρίζουν πράγματα σαν το High Flying Bird, το Dolemite Is My Name, το She’s Gotta Have It, το The Get Down, το Trigger Warning και το 13th.

Best of internet