Quantcast

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Max von Sydow, σε ηλικία 90 ετών

Όσο πάει και λιγοστεύουν οι Μεγάλοι Παλαιοί

THE NERDSTREAM

9 Μαρτίου 2020

Ο σπουδαίος Σουηδός ηθοποιός Max Von Sydow έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Την είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε η οικογένειά του, “με ραγισμένη καρδιά και απέραντη θλίψη” σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Φυσικά, για μιλάμε για τον τεράστιο ηθοποιό που εμφανίστηκε σε 11 ολόκληρες ταινίες του Ingmar Bergman, ανάμεσά τους και το θρυλικό The Seventh Seal που περιέχει την εμβληματική παρτίδα σκακιού του με τον θάνατο. Εκτός αυτού, βέβαια, ο Max Von Sydow έκανε και μια μεγάλη χολιγουντιανή καριέρα, η οποίες περιελάμβανε ταινίες σαν το The Exorcist, το Flash Gordon, το Hannah and her Sisters και το Minority Report μεταξύ πολλών άλλων.

Στην μεγάλη σταδιοδρομία του, ο ηθοποιός ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ με τις ταινίες Pelle the Conqueror και Extremely Loud & Incredibly Close για Α’ και Β’ ανδρικό ρόλο αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια, στα βαθιά γηρατειά του πλέον, ο Max Von Sydow συμμετείχε σε δύο μεγάλες επιτυχίες με το Game of Thrones στη μικρή και το Star Wars: The Force Awakens στη μεγάλη οθόνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο Twitter ξεκίνησε μέγα κινηματογραφικό πένθος, με τον αγαπημένο σκηνοθέτη Edgar Wright να κάνει την αρχή:

R.I.P, άρχοντα.

Best of internet