Quantcast

Το βιβλίο του Rise of Skywalker μπουρδουκλώνει κι άλλο το παρελθόν της Rey, στρίβοντας το μαχαίρι στην πληγή

ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ

THE NERDSTREAM

6 Μαρτίου 2020

Πίσω στον Δεκέμβριο, φίλες και φίλοι, είχαμε προφητεύσει ότι το The Rise of Skywalker θα γινόταν το φινάλε Game of Thrones του Star Wars. Όχι, μ’ αυτό δεν εννοούμε ότι ήταν τόσο σκατά, συγκριτικά ήταν πολύ πιο διασκεδαστικό. Είχαμε όμως και πάλι ένα φινάλε που ξεχάστηκε γρήγορα, συμπαρασύροντας στην ξενέρα ό,τι προηγήθηκε κι αφήνοντας μια συνολική “μιεχ” επίγευση.

Ε, αυτή η επίγευση πηγαίνει φουλ στο να μετατραπεί από “μιεχ” σε “ασταδιαλα”. Κατά την συνήθη πρακτική που ακολουθούσαν τα προηγούμενα Star Wars, ετοιμάζεται σιγά σιγά η μυθιστορηματική εκδοχή της ταινίας, την οποία υπογράφει ο Rae Carson κι η οποία κυκλοφορεί επίσημα στις 17 Μαρτίου. Στο μεταξύ όμως, μιας και διέρρευσαν ήδη κάποια αντίτυπα, μαθαίνουμε μερικά ιδιαιτέρως ανησυχητικά νέα που κάνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα όσον αφορά το backstory της Rey. Ακολουθούν spoilers ε.

Αν θυμάστε, σε μια κίνηση υπερβολικού fan service δια χειρός J.J. Abrams και Disney, αποκαλύφθηκε πως ο πατέρας της Rey δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Emperor Palpatine. Κι ενώ η ταινία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, το βιβλίο έχει περισσότερες απαντήσεις. Συγκεκριμένα, απ’ ό,τι φαίνεται ο πατέρας της Rey δεν ήταν καν ο Palpatine αλλά ένας γαμημένος κλώνος του. Σύμφωνα με το Screen Rant, μετά τον “θάνατό” του στο Return of the Jedi, o Emperor προσπάθησε να μεταφέρει τη συνείδησή του σε άλλο σώμα-κλώνο με την βοήθεια άλλων Sith.

Ένας από τους αποτυχημένους κλώνους λοιπόν αποδείχτηκε ερωτύλος και, αφού δεν ήταν αρκετά δυνατός για να φιλοξενήσει τη συνείδηση του Palpatine, αποφάσισε να ζήσει τον έρωτά του και να κάνει ένα παιδί: την Rey. Με άλλα λόγια, πάλι σκατά τα έκαναν. Δείτε παρακάτω μερικές από τις ψύχραιμες αντιδράσεις του ίντερνετ:

Best of internet