Quantcast

Ακυκλοφόρητες φώτο από το 2001: A Space Odyssey βγαίνουν σε δημοπρασία, αν ψάχνατε χριστουγεννιάτικο δώρο

Ντάξει μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω βέβαια

THE NERDSTREAM

6 Δεκεμβρίου 2019

Το 2001: A Space Odyssey είναι μια ταινία μυθικών διαστάσεων. Όχι μόνο επειδή είναι αριστούργημα. Αυτό είναι γνωστό. Κι επιβεβαιώθηκε πέρσι που με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την κυκλοφορία της την είδαμε επιτέλους στη μεγάλη οθόνη όπως της αξίζει. Πέρα απ’ αυτό όμως, είναι και μια ταινία που έχει γίνει μυθική για το πλήθος ιστοριών και ερμηνειών γύρω από αυτήν – με τον ίδιο τον Stanley Kubrick ακόμα να συμμετέχει κι αυτός στην φιλολογία για το τι σημαίνει το τέλος του 2001.

Δεδομένου ότι οι ταινίες του Kubrick είναι εν γένει διάσημες για τα behind-the-scenes σκηνικά τους, τώρα ήρθε κι η σειρά της Οδύσσειας του Διαστήματος. Όπως μας ενημερώνει ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, μια νέα συλλογή από ακυκλοφόρητες φωτογραφίες στα γυρίσματα της ταινίας διατίθεται πλέον προς πώληση για μερακλήδες κιουμπρικούς συλλέκτες.

Η συλλογή ανήκε στον Andrew Birkin, αδερφό της ηθοποιού Jane Birkin και βοηθό του σκηνοθέτη κατά τα γυρίσματα της ταινίας. Όντας υπεύθυνος για το location scouting του 2001, ο Birkin γύρισε σχεδόν όλον τον κόσμο προκειμένου να βρει τοποθεσίες που θα ταίριαζαν στο διαστημικό επικό όραμα του Kubrick. Και βέβαια, είχε μαζί του μια φωτογραφική μηχανή.

Το μόνο κακό είναι ότι η δημοπρασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 30,000 αγγλικές λίρες, ενώ κλείνει στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε δεν θα έχετε πάρει δώρο Χριστουγέννων ακόμα για να μπορέσετε να τα σκάσετε. Σόρι. Τουλάχιστον πάρτε μια γεύση:

Best of internet