Quantcast

Οργίλος Werner Herzog αποκαλεί ΔΕΙΛΟΥΣ τους συντελεστές του Mandalorian που ήθελαν να κάνουν CGI τον Baby Yoda

Εκείνοι ακόμα τρέχουν, προφανώς

THE NERDSTREAM

27 Νοεμβρίου 2019

Για το The Mandalorian τα είπαμε. Τι είπαμε; Είπαμε ότι η πρώτη live-action σειρά Star Wars που έσκασε μύτη στη νέα streaming πλατφόρμα της Disney είναι κάτι πολύ, πολύ, πολύ ωραίο. Κάτι φουλ συναρπαστικό και κινηματογραφικό που ζωντάνεψε την μαγεία του franchise και για του οποίου τη συνέχεια ανυπομονούμε.

Πιο συγκεκριμένα, όταν απαριθμούσαμε τα πράγματα που μας έχουν γοητεύσει στην σειρά, επικεντρωθήκαμε μεταξύ άλλων στα εξής δύο. Ένα από αυτά ήταν τα εξαιρετικά practical effects που δίνουν μια υπέροχη παλιά κινηματογραφική αίσθηση, με αποκορύφωμα τον Baby Yoda φυσικά. Ένα άλλο ήταν η συμμετοχή του μεγάλου μάγιστρου Werner Herzog, ο οποίος προσδίδει ένα ιδιαίτερο επιβλητικό καλτ βάρος στην σειρά. Ε, απ’ ό,τι φαίνεται αυτά τα δύο είναι σε στενότερη σχέση μεταξύ τους.

Όπως μας ενημέρωσε το ρεπορτάζ του Vanity Fair, όταν η παραγωγή του Mandalorian σκέφτηκε να διώξει την μαριονέτα του Baby Yoda και να τον αντικαταστήσει με CGI, o Herzog αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος φαν του χαρακτήρα και αντέδρασε σθεναρά. Όταν λοιπόν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος η παραγωγή πήγε να αφαιρέσει την μαριονέτα ώστε να γυριστεί μια σκηνή χωρίς αυτήν και να φτιαχτεί μετά στο post-production, εκείνος είπε: “Είστε δειλοί. Αφήστε την εδώ.” Κι η παραγωγή έκανε την κότα, φυσικά.

Αυτά είναι λόγια που μας συγκινούν φίλες και φίλοι. Πρώτον, επειδή προέρχονται από έναν σκηνοθέτη που έχει γυρίσει έπη σαν το Aguirre και το Fitzcarraldo και την ίδια ώρα έχει δηλώσει στον απόηχο της μανούρας Marvel-Scorsese ότι το Mandalorian είναι αληθινό σινεμά. Δεύτερον, γιατί οι μνήμες από τον απαράδεκτο CGI Yoda στην prequel τριλογία του George Lucas που χοροπηδούσε δεξιά αριστερά σαν τρελομπαλάκι είναι ακόμα τόσο νωπές όσο και τραυματικές.

Best of internet