Quantcast

O Al Pacino δηλώνει ψύχραιμα ότι παίζει επίτηδες σε κακές ταινίες για να τις κάνει μέτριες

Μόλις έγινε ο ήρωάς μας

THE NERDSTREAM

21 Νοεμβρίου 2019

Είναι ο Al Pacino ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έχουν εμφανιστεί ποτέ μπροστά σε κάμερα; Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία. Από τα Godfather μέχρι το Serpico και το Dog Day Afternoon κι απ’ το And Justice for All και το Glengarry Glen Ross μέχρι το Carlito’s Way και το Heat, ελάχιστοι άλλοι έχουν τέτοια φιλμογραφία από πίσω τους.

Ταυτόχρονα όμως είναι κοινό μυστικό πως εδώ και περίπου δυο δεκαετίες ο σπουδαίος ηθοποιός έχει σχεδόν παραιτηθεί από την προσπάθεια κι απλά διαλέγει μούφες ταινίες ώστε να εμφανιστεί, να κάνει τα βασικά και να μαζέψει το χαρτί. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, φυσικά, αλλά αυτός είναι ο κανόνας. Φέτος, όμως, ο Pacino συμμετείχε σε δύο μεγάλα κινηματογραφικά γεγονότα: στο Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino και το The Irishman του Martin Scorsese.

Μιλώντας στο GQ με αφορμή αυτό το τελευταίο λοιπόν, ο Pacino συναντήθηκε με τον παλιόφιλό του τον Robert De Niro και κατά την διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό της πρόσφατης επιτυχίας του. Ποιο είναι αυτό; Ότι διαλέγει σκόπιμα κακές ταινίες ώστε να καταφέρει να τις κάνει μέτριες με την παρουσία του. Αδυνατούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω (αν και πιθανώς αυτό λέει πράγματα για το Irishman χμμμ), είναι θεός, απλά παραθέτουμε:

Ξέρεις κάτι; Νομίζω ότι έχει αποκτήσει μια κακή συνήθεια. Θέλω να κάνω ταινίες που δεν είναι και πολύ καλές ώστε να καταφέρω να τις κάνω καλύτερες. […] Μερικές φορές σου προσφέρουν λεφτά για να κάνεις κάτι που δεν είναι καν ικανοποιητικό. Κι εσύ λες “ας προσπαθήσω τουλάχιστον να την κάνω μια μέτρια ταινία”. Και ενθουσιάζεσαι με αυτό. Είναι μια παρόρμηση που νομίζω ότι πρέπει να περιορίσω πλέον.

Πάρ’ τους τα.

Best of internet