Quantcast

O Martin Scorsese μιλάει για το Joker αλλά, είπαμε, δεν γουστάρει υπερήρωες ρε παιδί μου

Κι εξηγεί απλά και όμορφα γιατί δεν ασχολήθηκε με την ταινία

THE NERDSTREAM

5 Νοεμβρίου 2019

Ναι φίλες και φίλοι, καλά καταλάβατε. Το drama συνεχίζεται. Ποια είναι τα δυο πιο πολυσυζητημένα κινηματογραφικά σκηνικά του τελευταίου διαστήματος; Ο Joker και οι δηλώσεις του Martin Scorsese για το υπερηρωικό σινεμά. Ε, μπορείτε να ενώσετε τα χέρια που κρατούσατε μέχρι τώρα νοητά χωρισμένα, γιατί ο Scorsese μίλησε για το Joker.

Αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο, θα θυμηθούμε ότι για καιρό ο Scorsese ήταν συνδεδεμένος με την ταινία. Θεωρούταν βέβαιο ότι θα είναι παραγωγός, ενώ σε μια φάση ακούστηκε μέχρι και ότι ψηνόταν να σκηνοθετήσει. Όλα αυτά το 2017 βέβαια, γιατί μετά το τοπίο ξεκαθάρισε κι ο Scorsese απομακρύνθηκε από το πρότζεκτ. Παρόλα αυτά, ίσως θα έπρεπε να είχε πάρει ένα τιμητικό credit γιατί η ταινία του αποτίει φόρο τιμής σε άπειρα, άπειρα σημεία της.

Τώρα λοιπόν ο Scorsese μίλησε στο BBC και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε πάνω στον πανικό που έχει δημιουργηθεί γύρω από την ταινία. Σύμφωνα με τον ίδιο, την γυρόφερνε για 4 χρόνια και τελικά αποφάσισε πως δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με αυτήν. Αναγνωρίζοντας βέβαια πως πρόκειται για σινεμά, ξεκαθάρισε πως η οπτική της ταινίας δεν του ταίριαζε καθόλου. Εκείνος θα ήθελε να μην έχει καμία σχέση με comics το Joker, κι άρα να μην λέγεται καν Joker. Δεν λέει πως είναι κακή τέχνη, απλά διευκρινίζει πως δεν είναι για εκείνον. Κάτι σίγουρα πιο διπλωματικό από τις προηγούμενες δηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, αυτήν την φορά λέει πως “είναι μια διαφορετική μορφή τέχνης”.

Έτσι όπως το θέτει, σίγουρα έχει δίκιο πως το blockbuster σινεμά τείνει να ρουφήξει όλα τα υπόλοιπα είδη, καθιστώντας ένα σημαντικό μέρος ταινιών οριακά μη-βιώσιμο πλέον αν δεν συνδεθούν με ένα γνωστό franchise.

Δείτε τις δηλώσεις παρακάτω:

Κατά τ’ άλλα, θυμίζουμε ότι το The Irishman, η δική του νέα ταινία, πλησιάζει πολύ επικίνδυνα και καταφθάνει 21 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

Best of internet