Quantcast

Το Joker πάει τόσο καλά στο ελληνικό box office που ο μόνος εχθρός του είναι πλέον ο Παπακαλιάτης

Δηλαδή ένας ακόμα πιο τρομακτικός supervillain, αν θέλετε

THE NERDSTREAM

15 Οκτωβρίου 2019

Λοιπόν, αυτό που συμβαίνει με το Joker είναι απίστευτο. Κι όχι, δεν αναφερόμαστε στο γεγονός ότι η απουσία ψυχραιμίας έχει οδηγήσει πλέον ένα μεγάλο κομμάτι των συνανθρώπων μας να το ανακηρύξει λίγο-πολύ την καλύτερη ταινία από τότε που ο φακός της κάμερας συνάντησε για πρώτη φορά το γλυκό φως της μέρας. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι αυτά που κάνει στο ελληνικό box office είναι σχεδόν ανήκουστα.

Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα η ταινία τα είχε πάει τρομερά καλά. Στις 8 Οκτωβρίου, μετά το πρώτο πενταήμερο της στις αίθουσες, λέγαμε το εξής: «Στην Ελλάδα πάντως το Joker τα πήγε απίστευτα καλά, προσελκύοντας 158.243 θεατές στις αίθουσες μέσα σε 5 μέρες, νούμερο τρομερά εντυπωσιακό που μας προετοιμάζει για συνολικό αριθμό εισιτηρίων γύρω στο μισό εκατομμύριο (κι εκεί είναι που θα κοντραριστεί με το επίσης φετινό Endgame)». Ε, από τότε ξέφυγε το πράμα.

Φέρνοντας 7% περισσότερους θεατές κατά την δεύτερη βδομάδα του (πράγμα από μόνο του εντυπωσιακό), η ταινία του Todd Phillips βρίσκεται πλέον στα 415.473 στο ελληνικό box office. Μέσα σε 12 μέρες. Για να καταλάβετε πόσο απίστευτο νούμερο είναι αυτό, αναλογιστείτε το εξής. Ήδη με δυο βδομάδες παρά κάτι στις αίθουσες, το Joker βρίσκεται ήδη στην 10η θέση των πιο πετυχημένων ταινιών της δεκαετίας στην Ελλάδα. Με 12 μέρες προβολών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδέχεται σοβαρά να γίνει η πιο πετυχημένη ταινία στη χώρα από το 2010 κι έπειτα, δηλαδή η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στα σινεμά κατά την εποχή της κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Flix.gr, στην κορυφή συμβαίνει το εξής. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε το Skyfall με 579.566 εισιτήρια, αριθμό που εκτιμούμε ότι θα φτάσει εύκολα το Joker. Στο νο. 1 όμως βρίσκεται το Ένας Άλλος Κόσμος του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το οποίο είχε φτάσει τα 668.892 εισιτήρια.

Όπως καταλαβαίνετε, έχοντας σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Star Wars και του Marvel Cinematic Universe, το Joker κοιτάει κατευθείαν στην κορυφή όπου το περιμένει ένας villain αρκετά τρομακτικότερος από τον Arthur Fleck.

Best of internet