Quantcast

Ήδη σπάει ρεκόρ στα ελληνικά σινεμά ο Joker, κι ακόμα είμαστε μόνο στις πρώτες μέρες

Σχεδόν 23.000 άνθρωποι ζουν σε μια κοινωνία

THE NERDSTREAM

4 Οκτωβρίου 2019

Υπάρχουν κάποιες ελληνικές ιδιαιτερότητες που είναι καλές, ευπρόσδεκτες, τις καλωσορίζουμε. Μια από αυτές είναι το γεγονός ότι οι ταινίες στην Ελλάδα εδώ και κάμποσα χρόνια κάνουν πρεμιέρα Πέμπτη, κι έτσι το παραδοσιακό παρασκευοσαββατοκύριακο των νέων ταινιών (το λεγόμενο άνοιγμα στο box office) μετατρέπεται σε τετραήμερο. Όχι ότι αυτό αλλάζει ιδιαίτερα την κίνηση στις αίθουσες, κλάιν. Αν προσφέρει κάτι στην πράξη, όμως, αυτό είναι το ότι συχνά βλέπουμε τις μεγάλες χολιγουντιανές ταινίες μια μέρα πριν βγουν στις ΗΠΑ. Όχι άσχημο. Όχι τρομερά σημαντικό, αλλά όχι κι άσχημο.

Για παράδειγμα, σήμερα, 4 Οκτωβρίου, το τραγελαφικά πολυαναμενόμενο Joker κάνει το μεγάλο του άνοιγμα στα αμερικάνικα σινεμά μετά την υπερβολικά διακριτική αποκλειστική πρεμιέρα του στο Λος Άντζελες, έπειτα από το θριαμβευτικό Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας, έπειτα από τον χαμό που έχει προκαλέσει σε μέσα ενημέρωσης και social media όσον αφορά την τοποθέτησή του για το σημερινό πολιτικό και πολιτισμικό κλίμα της Αμερικής (αλλά και τον φόβο για mass shootings με αφορμή την ταινία). Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μια ταινία εντυπωσιακή, συναρπαστική, ήδη πολυσυζητημένη πριν καν βγει στα σινεμά.

Εδώ λοιπόν, στα ντόπια πράματα, η ταινία του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix άνοιξε επίσημα χτες, αλλά ήδη πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να δει το Joker ακόμα νωρίτερα. Για την ακρίβεια, τα previews της Τετάρτης έφεραν στις αίθουσες μιλιούνια κόσμου που απλά δε μπορούσε να περιμένει άλλο. Συγκεκριμένα, το Joker προβλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε συγκεκριμένους κινηματογράφους και μόνο μετά τις 10 το βράδυ και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που απέστειλε η εταιρία διανομής Tanweer, σχεδόν 23.000 θεατές είδαν την ταινία στα previews, πριν καν ξεκινήσει η διανομή. Μια βόλτα στα facebooks και τα twitters επιβεβαιώνει επίσης πως ο κόσμος έχει ξετρελαθεί, σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν έχουν δει ξανά ταινία στη ζωή τους ή όχι.

Αυτό είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό νούμερο. Όχι όσο εντυπωσιακό ήταν το νούμερο προπώλησης εισιτηρίων για το Endgame νωρίτερα μέσα στη χρονιά (περίπου 60.000 εισιτήρια, αμφιβάλλουμε αν έχουν προπωληθεί περισσότερα για οποιοδήποτε θέαμα στην Ελλάδα), αλλά σίγουρα μας προετοιμάζει για το εξής: όλοι θα δουν το Joker, όλοι θα συζητάνε το Joker.

Best of internet