Quantcast

Χριστιανοταλιμπάν απαιτούν κόψιμο του Good Omens από το Netflix, συνειδητοποιούν πολύ αργά ότι δεν είναι του Netflix

ΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΑΥΤΟ

THE NERDSTREAM

20 Ιουνίου 2019

Κακά τα ψέματα, το Good Omens είναι ο εφιάλτης ενός ψύχραιμου χριστιανού. Έχει για πρωταγωνιστικό δίδυμο έναν άγγελο κι ένα δαίμονα που είναι κολλητοί (και φλερτάρουν ασύστολα μεταξύ τους), ο θεός είναι γυναίκα, ο διάβολος είναι ένα κουτσούβελο και γενικά η αποκάλυψη έχει πλάκα. Όχι ο αγαπημένος συνδυασμός της χριστιανοσύνης γενικά.

Φυσικά, η υπέροχη σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο των Neil Gaiman και Terry Pratchett τράβηξε τα βλέμματα του κοινού που πάντα θέλεις λιγότερο να έχει το βλέμμα του στραμμένο πάνω σου: τους χριστιανοταλιμπάν με πολύ ελεύθερο χρόνο και γρήγορη σύνδεση ίντερνετ. Συγκεκριμένα, πάνω από 20.000 άτομα έχουν υπογράψει το petition που απαιτεί από το Netflix να κόψει την βλάσφημη αυτή σειρά:

Ναι, βέβαια, τους διέφυγε η λεπτομέρεια ότι το Good Omens δεν είναι του Netflix αλλά του Amazon, αλλά μήπως όλοι αυτοί τα ίδια σκατά εβραιομασώνοι που μαλάσσουν ασταμάτητα το κοχλάζον πέος του Βελζεβούλ δεν είναι αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες; Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο Gaiman βρήκε αρκετά διασκεδαστικό το συμβάν:

Τη μεγαλοφυή αυτή καμπάνια διευθύνει το ενάρετο site Return to Order του ευαγούς ιδρύματος US Foundation for a Christian Civilisation, το οποίο μπορεί να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την προστασία του χριστιανικού πολιτισμού αλλά θα μπορούσε να δουλέψει λίγο παραπάνω τα skills του στο να ερευνά ποια streaming πλατφόρμα έχει μια σειρά πριν απαιτήσει το κεφάλι της σε παλούκι.

Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, κι οι σατανιστές τα ίδια κάνανε πέρσι με τη Sabrina – αλλά τουλάχιστον εκεί πέσανε μέσα με την στοχοποίηση του Netflix.

Και προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε χαμένη την ευκαιρία για να σας δείξουμε ξανά το αγαπημένο μας σχετικό meme:

Best of internet