Quantcast

Τιμητικό Όσκαρ θα πάρει φέτος ο David Lynch, ο πιο σνομπαρισμένος άνθρωπος των βραβείων

Ήταν αναγκαίο και δίκαιο

THE NERDSTREAM

4 Ιουνίου 2019

Ποτέ δεν έχουμε χάσει την ευκαιρία να εκδηλώσουμε την αγάπη μας για τον David Lynch, τον οποίο γνωρίζουμε καλά πως αγαπάτε εξίσου κι εσείς, αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι. Τον αγαπάμε για τις ταινίες που μας έχει χαρίσει, τον αγαπάμε για το Twin Peaks, αλλά τον αγαπάμε επίσης και για όλα όσα προσφέρει ως ένας μέγας μάγιστρος του σκοτεινού σουρεαλισμού και του υπερβατικού διαλογισμού.

Και τώρα, το Χόλιγουντ αποφάσισε να διορθώσει κουτσά στραβά μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία των Όσκαρ. Ο David Lynch δεν έχει πάρει ποτέ βραβείο, τίποτα, για καμία απολύτως από τις ταινίες του. Συγκεκριμένα, παρόλο που έχει πάρει Χρυσό Φοίνικα και Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες, δεν έχει βραβευθεί ούτε μία από τις 13 (!) φορές που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ οι ταινίες του από το 1980 μέχρι σήμερα.

Φέτος τον Οκτώβριο, λοιπόν, η Ακαδημία θα δώσει ένα τιμητικό Όσκαρ στον Lynch για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά, ενώ ο ίδιος βέβαια έχει αποσυρθεί επισήμως από την ενεργό δράση της μεγάλης οθόνης. Πέρα από τον Lynch, αντίστοιχο βραβείο θα παραλάβει η σπουδαία σκηνοθέτιδα Lina Wertmüller αλλά κι οι ηθοποιοί Geena Davis και Wes Studi.

Για την ιστορία πάντως, αντίστοιχα μεγάλα σνομπαρίσματα έχουν φάει κι άλλοι τεράστιοι σκηνοθέτες, με επιφανέστερους φυσικά τον Orson Welles, τον Alfred Hitchcock και τον Stanley Kubrick στο παρελθόν.

Best of internet