Quantcast

Ο άρχοντας Boots Riley εξηγεί με πολύ απλά λόγια γιατί είναι μαλακία να παίξει μαύρος ηθοποιός τον James Bond

Είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που νομίζετε

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2019

Γενικά, το “ο Boots Riley εξηγεί με πολύ απλά λόγια” θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη σειρά infotainment όπου ο λατρεμένος μας rapper και σκηνοθέτης θα βγαίνει δύο λεπτάκια την ημέρα στο γυαλί και θα εξαπολύει ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε όσους τις έχουν ανάγκη.

Πέρα από το να είναι εδώ και δεκαετίας ο MC των The Coup και το ότι πέρσι γύρισε μια από τις αγαπημένες μας ταινίες που δεν παίχτηκαν στις ελληνικές αίθουσες (το Sorry to Bother You φυσικά), ο Riley είναι επίσης γνωστός για το ότι δεν κρύβει καθόλου τις ριζοσπαστικές αριστερές του απόψεις. Ας πούμε, τον τελευταίο καιρό έκραξε τον Spike Lee για το BlacKkKlansman και ταυτόχρονα είπε στο λαό την αλήθεια για τους λόγους που σνομπάρονται ταινιάρες στα Όσκαρ.

Και καθώς η φημολογία για τον διάδοχο του Daniel Craig στο ρόλο του James Bond περιλαμβάνει σταθερά τον Idris Elba εδώ και χρόνια, ο Riley αποφάσισε να πάρει θέση ώστε να ξεκαθαρίσει γιατί θεωρεί μαλακία να παίξει κάποιος μαύρος ηθοποιός τον 007. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης πήρε το βήμα στο Twitter και τα είπε χύμα:

Γάμησέ το. Σταματήστε να λέτε για μαύρους ηθοποιούς που θέλετε να παίξουν τον James Bond. Σταματήστε να κάνετε τους δολοφόνους να φαίνονται κουλ και να προσπαθείτε να κάνετε τους αφρο-αμερικάνους να ταυτίζονται με τους εχθρούς του λαού. Θέλετε έναν μαύρο ήρωα; Πολύ καλά, αλλά μην τον κάνετε πράκτορα του κεφαλαίου.

Από μια πλευρά, μας έρχεται να πούμε ότι εντάξει ταινία είναι ρε φίλε. Αλλά από την άλλη είναι αδύνατο να μην δοξάσουμε τον λατρεία όταν βγαίνει και δίνει κομμουνιστικό πόνο. Δοξάστε τον κι εσείς:

Best of internet