Quantcast

Για πρώτη φορά, ο James Gunn μιλά για την απόλυση από την Disney και την επιστροφή στο Guardians of the Galaxy

Καλά πήγε αυτό

THE NERDSTREAM

16 Μαΐου 2019

Σε μια δραματική, χιτσκοκική, γκρανγκινιολική εξέλιξη πέρσι το καλοκαίρι, φίλες και φίλοι, η Disney αποφάσισε να απολύσει τον James Gunn. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, ο Gunn ήταν ο σκηνοθέτης των δύο ταινιών Guardians of the Galaxy για το Marvel Cinematic Universe, κι ο λόγος που απολύθηκε από αυτήν την θέση ήταν μια σειρά από παλιά tweets του με μαλακισμένα “edgy” αστεία περί βιασμού και παιδοφιλίας, τα οποία οποία ήρθαν στην επιφάνεια έπειτα από μια ιντερνετική εκστρατεία alt-right ακροδεξιών τρολς εναντίον του.

Παρά την στήριξη από πλήθος συναδέλφων του αλλά κι από πολλά μέλη του καστ των Guardians of the Galaxy, η Disney έμοιαζε να μην κάνει πίσω στην απόφασή της, κι έτσι ο Gunn ανέλαβε να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία Suicide Squad για λογαριασμό της DC. Έλα όμως που φέτος τον Μάρτιο η Disney προχωράει σε μια επική κωλοτούμπα κι αποφασίζει να επαναπροσλάβει τον James Gunn ώστε να προχωρήσει κανονικά με την επόμενη ταινία Guardians.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των εξελίξεων, λοιπόν, o James Gunn δεν είχε μιλήσει δημόσια παρά μόνο μέσα από την δημοσίευση κάποιων ανακοινώσεων στο Twitter. Και χτες, από το πουθενά, το Deadline δημοσίευσε μια εκτενέστατη συζήτηση με τον σκηνοθέτη, στην οποία τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια για το κουλουβάχατο απόλυσης κι επαναπρόσληψης στο οποίο ενεπλάκη τον τελευταίο χρόνο.

Στο πιο ζουμερό κομμάτι της συνέντευξης, ο James Gunn μίλησε για την απόλυσή του, λέγοντας:

Δεν κατηγορώ κανέναν. Αισθάνθηκα κι αισθάνομαι άσχημα για κάποια από τα πράγματα που είπα δημόσια, κάποια αστεία που έκανα, τους στόχους του χιούμορ μου. […] Ξέρω ότι οι άνθρωποι πληγώθηκαν με αυτά που είπα και φταίω εγώ που δεν ήμουν τόσο συμπονετικός όσο θα έπρεπε να είμαι. Αισθάνομαι άσχημα και παίρνω όλη την ευθύνη. Η Disney δικαιωματικά με απέλυσε. Δεν είχε να κάνει με την ελευθερία του λόγου. Είπα κάτι που δεν τους άρεσε και είχαν το δικαίωμα να με απολύσουν. Δεν υπήρχε λόγος διαφωνίας.

Ενώ για τη στιγμή της επαναπρόσληψης δήλωσε το εξής:

Ήμουν έτοιμος να καθίσω και να συζητήσω για το The Suicide Squad με την DC κι ήμουν χαρούμενος. Ο Alan [F. Horn, CCO της Disney] μου ζήτησε να μιλήσουμε. Πιστεύω ότι είναι καλός άνθρωπος και νομίζω ότι με προσέλαβε γιατί θεώρησε ότι ήταν το σωστό. […] Πάντα με ελκύει η καλοσύνη σε μέρη που δεν την περιμένεις, συχνά και στους χαρακτήρες των ταινιών μου. Δάκρυσα λίγο στο γραφείο του. Και μετά έπρεπε να πάω στον πρόεδρο των Marvel Studios, τον Kevin Feige, και να του πω ότι αποφάσισα να κάνω το Suicide Squad, κι αυτό με άγχωνε.

ΟΚ, όπως καταλαβαίνετε ο άνθρωπος δε μπορεί να μιλήσει και τελείως ανοιχτά για την μεγα-αυτοκρατορία του Μίκι Μάου που μόλις του έδωσε ξανά δουλίτσα, αλλά είναι σαφές ότι τρομπάρισαν άσχημα οι ανθρώποι με την υπόθεση. Τέλος πάντων, τον Gunn δεν τον χάλασε πάντως στην τελική: καβάτζωσε και μια ταινία DC και μια ταινία Marvel για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Best of internet