Quantcast

Παράξενα Πράγματα: Οι κατηγορίες προς το Stranger Things για λογοκλοπή αποσύρθηκαν λίγο πριν την δίκη

[Stranger Things theme playing in the background]

THE NERDSTREAM

14 Μαΐου 2019

Πριν από ένα χρόνο, φίλες και φίλοι, η αγαπημένη μας σειράς με κωλόπαιδα και κωλοτέρατα από το Hawkins, το Stranger Things δηλαδή, δέχτηκε ένα φαινομενικά ισχυρό χτύπημα. Κατηγορήθηκε για λογοκλοπή, για αντιγραφή, για ξεπατικωτούρα. Συγκεκριμένα, ο Charlie Kessler, ο δημιουργός της μικρού μήκους ταινίας Montauk, υπέβαλε μήνυση στους Matt και Ross Duffer, υποστηρίζοντας πως οι τελευταίοι έκλεψαν τις κεντρικές ιδέες για το Stranger Things από την ταινία του. Ιδού το trailer εκείνης της ταινίας από το 2011:

Και τελικά, λίγο πριν εκδικαστεί η υπόθεση, ο Kessler παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος βρε παιδί μου. Κι ενώ μέχρι τώρα ζητούσε 333.333,33 δολάρια για κάθε 1 εκατομμύριο που έβγαζε η σειρά, τελικά έβαλε την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια και αναγνώρισε το λάθος του. Σ’ αυτό, για να λέμε την αλήθεια, ενδέχεται να έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως οι αδερφοί Duffer κατάφεραν να αποδείξουν την πρωτοτυπία του σεναρίου τους μέσω διαφόρων emails και εγγράφων που κατάφεραν να βρουν εγκαίρως και χρονολογούνται από το 2010, τέσσερα χρόνια πριν συναντηθούν με τον Kessler.

Κι αφού απέσυρε τις κατηγορίες ο Kessler εξέδωσε ανακοίνωσε που λέει ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει κάτι παραπάνω, προς μεγάλη μας απογοήτευση. Σε άλλα, πιο ευχάριστα νέα, το Stranger Things πρόκειται να επιστρέψει πανηγυρικά στις 4 Ιουλίου σαν αληθινά φάκιν’ αμέρικαν σειρά που είναι, ενώ το πρώτο trailer του τρίτου κύκλου μας άνοιξε την όρεξη και με το παραπάνω. Ξανα-απολαύστε:

Best of internet