Quantcast

Το «I love you 3000» γράφτηκε από τον ίδιο τον Robert Downey Jr, γεγονός που μας ραγίζει την καρδιά

Α ρε Tony ΓΤΧ

THE NERDSTREAM

7 Μαΐου 2019

ΟΚ, θα υποθέσουμε ότι έχετε δει ήδη το Avengers: Endgame. Αν δεν το έχετε δει, επιτρέψτε μας να σας προειδοποιήσουμε για δύο πράγματα. Πρώτον, ότι θα αντιμετωπίσετε την οργή και τη μήνη του Θεού που δεν το έχετε δει ακόμα, μιας και κυκλοφορεί στις αίθουσες ήδη δυο βδομάδες τώρα (για την ιστορία, εμείς το έχουμε δει ήδη δυο φορές). Δεύτερον, ότι αυτό το άρθρο θα περιέχει spoilers. Y’all been warned.

Η ταινία που έκλεισε το Phase Three του Marvel Cinematic Universe, λοιπόν, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Για την ακρίβεια, ήταν ένα έπος σε επίπεδο δράσης και συναισθήματος. Ακόμα κι αν μερικά πράματα μας ξενέρωσαν, το συνολικό αποτέλεσμα ήταν ακριβώς τόσο καλό όσο περιμέναμε. Κι ακόμα περισσότερο, ήταν συγκινητικό το γαμήδι. Ήταν πολύ συγκινητικό – με την θυσία του Tony Stark να παίρνει το βραβείο σκηνής που μας έκανε να παλεύουμε γενναία ενάντια στον καταρράκτη δακρύων που είχε συσσωρευτεί στα μάτια μας.

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ταινίας, βέβαια, ήταν ο διάλογος του Stark με την κόρη του – κι ειδικά το σημείο που αυτή του λέει I love you 3000, ατάκα η οποία επανέρχεται αργότερα με τον πιο σπαρακτικό τρόπο. Κλαψ, σνιφ, λυγμ κλπ. Και τώρα, οι σεναριογράφοι του Endgame, Christopher Markus και Stephen McFeely, αποκάλυψαν την προέλευση αυτής της ατάκας.

Σύμφωνα με το Business Insider που κατέγραψε την συζήτηση των σεναριογράφων με τον δημοσιογράφο Dave Itzkoff, η αρχική ατάκα του σεναρίου ήταν I love you tons. Τότε, λοιπόν, ο Robert Downey Jr. τους είπε ότι τα δικά του παιδιά απαντάνε λέγοντας I love you 3000. Ε, οι Markus και McFeely δικαιολογημένα ενθουσιάστηκαν και προσέθεσαν άμεσα την ατάκα στο σενάριο, γεγονός για το οποίο θα τους είμαστε αιωνίως ευγνώμονες.

We love you 3000, Tony. <3

Best of internet