Quantcast

Ο Trump χρησιμοποιεί τη μουσική του Batman σε video του, αναγκάζεται να το κατεβάσει γιατί δεν πήρε δικαιώματα

ΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΑΥΤΟ

THE NERDSTREAM

10 Απριλίου 2019

Εντάξει παιδιά, είπαμε, ίντερνετ είναι, τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά με τα πνευματικά δικαιώματα σε σχέση με τα παραδοσιακά media (όχι για πολύ βέβαια), αλλά μην το γαμήσουμε και τελείως. Για την ακρίβεια, θα το φτάσουμε ως τα άκρα και θα πούμε ότι αν είσαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ τότε καλό είναι να ζητάς τα δικαιώματα για να παίξεις ένα τραγούδι.

Όχι όμως αν είσαι η Πορτοκαλί Κουράδα, ο συμπαθέστατος κυριούλης που κάθεται αυτή τη στιγμή στο οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου, κάνοντας περήφανο κανέναν. Χτες, λοιπόν, ο Donald Trump ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο στα πλαίσια της καμπάνιας του για τις εκλογές του 2020, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε ταχύτατα από τα τσακάλια του ίντερνετ, χρησιμοποιούσε τη μουσική του Hans Zimmer από το The Dark Knight Rises του Christopher Nolan:

Όπως αποδείχτηκε βέβαια, ο Trump γιόλαρε και δεν ζήτησε τα δικαιώματα για την χρήση του κομματιού, οπότε το επιτελείο του αναγκάστηκε να κατεβάσει το βίντεο έπειτα από αίτημα της Warner Bros, η οποία λογικά ήταν σε φάση what the fuck bro.

Θα μπορούσε πάντως να χρησιμοποιήσει για soundtrack της καμπάνιας το ανεπίσημο official music theme της προεδρίας του, δηλαδή τον χαρακτηριστικό καρτουνίστικο ήχο:

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιος έχει τα δικαιώματα αυτή τη στιγμή.

Best of internet