Quantcast

Γερμανός καθηγητής πανεπιστημίου μετατρέπει αστεροσκοπείο σε R2-D2, η δύναμη θα είναι για πάντα μαζί του

Αυτή είναι η παιδεία που αξίζουμε

THE NERDSTREAM

27 Μαρτίου 2019

Η επιστήμη είναι παράξενο πράγμα, φίλες και φίλοι. Φευ, πόρρω απέχοντας από το να αποτελεί το βασίλειο του ορθού λόγου, η επιστήμη είναι είναι κι αυτή απλώς ένα έρμαιο του ανθρώπινου πάθους. Του ασίγαστου, απέθαντου, απύθμενου ανθρώπινου πάθους. Γι’ αυτόν τον λόγο, συνοπτικά, εγκρίνουμε την πρωτοβουλία του παθιασμένου νέρντουλα καθηγητή φυσικής Hubert Zitt από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ζβεϊμπρούκεν της Γερμανίας να μετατρέψει ένα φλώρικο, βαρετό, αδιάφορο αστεροσκοπείο σε έναν πελώριο R2-D2.

Με τη βοήθεια του ζωγράφου Klaus Ruffing και μιας ομάδας φυτών- εεε φοιτητών, ο Zitt ολοκλήρωσε το πρότζεκτ του το περασμένο φθινόπωρο κι έκτοτε το R2-D2 αστεροσκοπείο έγινε σύμβολο της Star Wars λατρείας στη νοτιοδυτική Γερμανία. Τις προάλλες, ο ίδιος ο Mark Hammill, ο Luke Skywalker αυτοπροσώπως, ανέβασε το όλο πράμα στο Twitter κι έδωσε πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα στο ευγενές έργο του καθηγητού:

Σύμφωνα με το BoredPanda, ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι γνωστός καΐλας με sci-fi σειρές και ταινίες, αφού δίνει διαλέξεις σε αμέτρητα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας πλήθος αναφορών στο Star Wars και το Star Trek. Συνεχίστε να θαυμάζετε αυτό το κομψοτέχνημα κι αναμείνατε στο ακουστικό σας για απάντηση του Αστεροσκοπείου του ΑΠΘ:

Best of internet