Quantcast

Στο «ROBOGIRL» τα κορίτσια απλά θέλουν να περάσουν καλά με ρομποτική

Η πρώτη ταινία ελληνική μυθοπλασίας για τη ρομποτική είναι online

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

24 Δεκεμβρίου 2018

Τα παιδιά και τα ρομπότ είχαν πάντα μια καλή σχέση. ΟΚ, όχι πάντα – τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες που έρχονται συχνότερα σε τηλεοπτική και κινηματογραφική επαφή. Κάποια παιδιά μπορεί να ήθελαν έναν δικό τους Optimus Prime ή έναν δικό τους R2D2. Κάποια παιδιά μπορεί να έκλαψαν με το The Iron Giant και κάποια παιδιά μπορεί να έκλαψαν με το WALL-E. Κι υπάρχουν κάποια άλλα παιδιά, ναι, που φτιάχνουν δικά τους ρομπότ, με τα χέρια τους και το μυαλό τους.

Χτες, λοιπόν, μια ελληνική ταινία για την εκπαιδευτική ρομποτική (η πρώτη του είδους της) έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube: το ROBOGIRL. Σε μια από τις λίγες σύγχρονες ντόπιες coming-of-age αφηγήσεις, συναντούμε τη Σοφία, μια νεαρή μαθήτρια, η οποία σπάει κατά λάθος το ρομπότ που έχει φτιάξει ο μεγαλύτερος αδερφός, ήδη αριστούχος και πρώτη μούρη στην ρομποτική, κι έπειτα (χωρίς προηγούμενη εμπειρία με τέτοια μαραφέτια) αποφασίζει να γραφτεί στο μάθημα της εκπαιδευτικής ρομποτικής ώστε να φτιάξει από την αρχή ένα ίδιο ρομπότ, πριν εκείνος επιστρέψει σπίτι για τα Χριστούγεννα. Με την βοήθεια δύο μαθητών ακόμα, η Σοφία θα πλοηγηθεί στον κόσμο της εφηβείας, των ευθυνών, της ματαίωσης, της διασκέδασης, του πειραματισμού και θα ανακαλύψει εκ νέου την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και τους φίλους της.

Το σενάριο του ROBOGIRL είναι γραμμένο από τη Μυρτώ Κοντοβά (γνωστή αν μη τι άλλο από τα Υπέροχα Πλάσματα, Μίλα μου Βρώμικα και Από την Αρχή), ενώ την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Βαρδής Μαρινάκης (ο οποίος το 2009 έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με το Μαύρο Λιβάδι και σύντομα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη με το Zizotek) σε παραγωγή της Foss Productions που ήδη φέτος συμμετείχε σε δύο ελληνικές ταινίες που τράβηξαν και με το παραπάνω ντόπια και διεθνή προσοχή: το Third Kind και το Pity.

Η ταινία αναμένεται επίσης να προβληθεί στην COSMOTE TV το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου (20.00, COSMOTE CINEMA 1HD), ενώ από εκεί κι έπειτα θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Κατά τ’ άλλα, μπορείτε φυσικά να δείτε ολόκληρο το ROBOGIRL εδώ:

Όπως επίσης και να δείτε όσα δήλωσαν οι ηθοποιοί Κώστας Μαρκουλάκης και Γιώργος Πυρπασόπουλος για την ταινία:

Μάθε περισσότερα για το robogirl εδώ.

Best of internet