Quantcast

Οκτώ διαφορετικές γυναίκες κατηγορούν τον Μόργκαν Φρίμαν για σεξουαλική παρενόχληση

Κι ο ίδιος ο ηθοποιός ζητάει συγγνώμη μετά τις κατηγορίες

THE NERDSTREAM

25 Μαΐου 2018

Οκτώ διαφορετικές γυναίκες προχώρησαν σε σαφείς καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς σε εργασιακό χώρο εκ μέρους του ηθοποιού Μόργκαν Φρίμαν. Η πηγή είναι το αναλυτικό ρεπορτάζ-έρευνα που έκανε το CNN, μιλώντας συνολικά με 16 γυναίκες από τον χώρο του θεάματος. Οι οκτώ από αυτές μίλησαν οι ίδιες για τις αρνητικές εμπειρίες τους δουλεύοντας με τον Φρίμαν, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ επιβεβαίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες τα περιστατικά παρενόχλησης.

Σύμφωνα τις μαρτυρίες τους, η συμπεριφορά του Φρίμαν τόσο στα σετ των γυρισμάτων όσο και την εταιρία παραγωγής του, Revelations Entertainment, αλλά και σε συνεντεύξεις τύπου είχε ένα σταθερό μοτίβο παρενόχλησης προς τις γυναίκες συνεργάτιδές του. Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα που δούλευε ως production assistant στην ταινία Going in Style, δηλώνει στο CNN ότι ο Φρίμαν προχωρούσε σε ανάρμοστα αγγίγματα και παρενοχλητικά σχόλια για μήνες. Ως παράδειγμα φέρνει μια περίπτωση όπου ο ηθοποιός προσπαθούσε να σηκώσει τη φούστα της ρωτώντας την επίμονα αν φοράει εσώρουχα, οδηγώντας τελικά τον συμπρωταγωνιστή του, Alan Arkin, να τον κράξει και να τον αναγκάσει να σταματήσει.

Μια άλλη γυναίκα που εργαζόταν στην παραγωγή της ταινίας Now You See Me δηλώνει ότι αυτή και οι συναδέλφισσές της δέχονταν διαρκώς σεξιστικά σχόλια για την εμφάνισή τους από τον Μόργκαν Φρίμαν, κι έτσι απέφευγαν να φορέσουν οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι του τραβάει την προσοχή. Παράλληλα, μία από τις συγγραφείς του άρθρου στο CNN, η Chloe Melas, δηλώνει ότι ο 80χρονος ηθοποιός φερόταν ανάρμοστα επανειλημμένα στα press junkets των ταινιών του – κάτι που επιβεβαιώνουν με τις μαρτυρίες τους δύο ακόμα δημοσιογράφοι μίλησαν στο CNN.

Επίσης, αντίστοιχες μαρτυρίες καταθέτουν και εργαζόμενοι στην εταιρία παραγωγής του Μόργκαν Φρίμαν, μιλώντας για ένα σταθερό μοτίβο σεξουαλικής λεκτικής παρενόχλησης προς γυναίκες εργαζόμενες, καθώς 6 άτομα που δούλεψαν στο παρελθόν για την επιχείρηση μίλησαν για μια αρκετά ζόρικη εργασιακή ατμόσφαιρα.

Ο ίδιος ο ηθοποιός σε άμεση ανακοίνωσή του για το ρεπορτάζ απολογήθηκε για το ενδεχόμενο να ξεπέρασε τα όρια σε κάποιες περιπτώσεις και δήλωσε τα εξής: «Όποιος με γνωρίζει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου ξέρει ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα ήθελε να αναστατώσει ή να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα. Ζητάω συγγνώμη σε οποιοδήποτε πρόσωπο έκανα να αισθανθεί άβολα ή ότι δεν το σεβόμουν. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».

Best of internet