Quantcast
POLITIX

Έσβησε αθόρυβα η φρουρά του Μένιου Φουρθιώτη που η ίδια η ΕΛΑΣ είχε διαψεύσει

Μπορεί επισήμως να το αρνείται, όμως η off the record η Ελληνική Αστυνομία αγαπάει και προσέχει τον Μένιο της


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2021

Ποιος είπε ότι στις μέρες μας δε γίνονται θαύματα; Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η μαγική εμφάνιση μιας ισχυρής αστυνομικής δύναμης έξω από το σπίτι του Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη, ευρύτερα γνωστού ως Μένιου, προκειμένου να τον φυλάξει από τους haters που θέλουν το κακό του;

Η γλυκιά αυτή στιγμή αγάπης και αφοσίωσης από τη μεριά της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον λατρεμένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή είχε αποκαλυφθεί πριν μια βδομάδα από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας, Χρήστο Τσεμπέρη. Ο κ. Τσεμπέρης είχε παρουσιάσει έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η ΕΛΑΣ απέσπασε 9 περιπολικά και 14 αστυνομικούς  από διάφορα τμήματα της ευρύτερης περιοχής, ώστε να προστατεύει τον Μένιο της επί 24ωρου βάσεως.


Από την άλλη, η καλή καρδιά της ΕΛΑΣ υπαγόρευε ότι δεν θέλει καν την αναγνώριση για αυτή την ευγενική κίνηση προς τον συνάνθρωπο. Η δημοσίευση του κ. Τσεμπέρη έγινε στις 24 Μαρτίου και κυκλοφόρησε αμέσως στα ΜΜΕ, οπότε την ίδια ακριβώς μέρα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε διάψευση, όπου είπε το εξής λιτό:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.»

Με αυτή την ανακοίνωση φαίνεται να διαφώνησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία έβγαλε δικιά της ανακοίνωση, όπου χαρακτηρίζει «μείζον θέμα την αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου», σχολιάζοντας επίσης ότι ο ίδιος ο κ. Φουρθιώτης απαιτεί (τηλεοπτικά πάντα) την αστυνομική προστασία που θεωρεί ότι δικαιούται.

Ακόμη, πέταξε τη μπηχτή ότι αυτές οι αποφάσεις είναι συχνά προφορικές, ώστε να μην υπάρχει καμία ένοχη τζίφρα. Τι νομίζατε, ότι θα θα βρείτε ποιος υψηλόβαθμος αστυνομικός είναι τόσο ευγενική ψυχή ώστε να του ζητάτε συνοδεία για τη λαϊκή;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη «διάθεση» αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου.  Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού.»

Το δε Sputnik ανέφερε ότι διαθέτει στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Φουρθιώτης συνοδεύεται όλο το 24ωρο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων: Πιο συγκεκριμένα, έχει στην διάθεσή του τρεις αστυνομικούς, και ένα αυτοκίνητο. Αυτό είναι :

Και φυσικά, ζήτησε ακόμη περισσότερους:

 

Με ποιο σκεπτικό; Ότι τον κυνηγά η 17 Νοέμβρη (η γνωστή):

H ίδια η πλευρά του Μαινάνδρου Φουρθιώτη δεν διέψευσε τίποτα. Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι η ΕΛΑΣ έχει επανειλημμένα γνωματεύσει η ίδια ότι ο Μένιος χρειάζεται προστασία. Μάλιστα, όχι μόνο δήλωσε ότι μπορεί να το αποδείξει με έγγραφα, αλλά κι ότι έχουν γίνει οκτώ (8) σχετικές γνωματεύσεις:

«Τέλος, σημειούται ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία της Αστυνομίας να προφυλάξει τα επιχειρησιακά της απόρρητα έγγραφα που αφορούν στο πρόσωπο του εντολέως μας, τα οποία αναπαράγονται συνεχώς σε πλήθος ιστοσελίδων, είναι τουλάχιστον άξια διερεύνησης και εκθέτει εξακολουθητικά σε μέγιστο κίνδυνο την ασφάλεια του ενώ μάλιστα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ έχει γνωματεύσει οκτώ (8) φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι αποτελεί ευπαθή στόχο.

Τα αποδεικτικά έγγραφα για όλα τα ανωτέρω είναι στη διάθεση οιουδήποτε Δικηγόρου επιθυμεί να ελέγξει την αλήθεια των ισχυρισμών μας.

Αθήνα, 31-03-2021»

Δυστυχώς, η κακία των ανθρώπων συμπαρέσυρε κι αυτή τη σπάνια στιγμή αλτρουισμού. Μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η ΕΛΑΣ απέσυρε τους 14 αστυνομικούς και τα 9 περιπολικά από το σπίτι του κ. Φουρθιώτη, ο οποίος είναι τώρα μόνος κι έρημος σαν την καλαμιά στον κάμπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθήθηκε μια εξαιρετικά ενδελεχής διαδικασία, η οποία μάλλον συντάχθηκε τις τελευταίες 7 μέρες, αν κρίνουμε από το κενό που υποδηλώνει η διάψευση που βγήκε για όλα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρυσοχοΐδης έκανε παρέμβαση, ώστε ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, να δώσει εντολή, ώστε η αρμόδια επιτροπή να ξανασκεφτεί την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Όπως καταλαβαίνετε, όλα δουλεύουν στην εντέλεια.

Εκτός από τη διαδικασία απάντησης ερωτήσεων τύπου «γιατί έχει φρουρά ο τάδε», το οποίο χρειάζεται λίγο ρεκτιφιέ. Πάντως, φαίνεται να τον έχουν σε εκτίμηση και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Εμείς λοιπόν προτείνουμε να τον κάνουν μασκότ, ειδικά ως «υπαστυνόμο Μένιο (ή Υπαστυνομένιο)», στα πλαίσιαα αυτού του παλιού φορμάτ που άδικα εγκαταλείφθηκε:

 

Best of internet