Quantcast
POLITIX

Στην «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνι ακόμη και ο Λιακόπουλος θα πήγαινε για φροντιστήριο στα hoax

Αν αισθάνεστε κουρασμένοι είναι επειδή οι Έλληνες υπάρχουμε εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με καθηγήτρια της σχολή του Ά. Γεωργιάδη


Κώστας Αρβανίτης · 8 Οκτωβρίου 2018

Μπορεί πάντα να υποψιαζόμασταν πως στην Ελληνική Αγωγή, το κρυφό σχολειό του Άδωνι ακούγονται αλήθειες που θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τον πρύτανη του είδους Δημοσθένη Λιακόπουλο, το πραγματικό τους μέγεθος όμως αποτύχαμε να το συλλάβουμε. Το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πέρα από το να θαυμάζουμε σιωπηλά, όταν ένα συγκεκριμενο βίντεο όπου πρωταγωνιστεί η ελληνόψυχη Λέια, Βασιλεία Στεργιοπούλου έγινε viral.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί, η καθηγήτρια της Ελληνικής Αγωγής λέει τα εξής:

«Πριν 13 εκατομμύρια χρόνια γεννήθηκε ο πρωτάνθρωπος, ο Έλλην ο λευκός, ο εκπρόσωπος της Αρίας φυλής. Ο Έλληνας είναι ο εκπρόσωπος της Αρίας φυλής, δεν υπάρχει άλλη, δεν υπάρχει ινδοευρωπαϊκή φυλή και δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες. Άσχετο αν έχουν κλέψει τα σύμβολα και οικειοποιούνται την Αρία φυλή και κάποιοι άλλοι. Άριος σημαίνει εξέχων, λαμπρός, διακεκριμένος.»

Δείτε το βίντεο:

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι γνωστό, οι θεωρίες της κ. Στεργιοπούλου δεν κάνουν ούτε για επιστημονική φαντασία, καθώς δεν έχουν απολύτως καμία βάση στην πραγματικότητα. Καταρχάς, ο πρώτος  (θεωρούμενος ως) πρόγονος του ανθρώπου, ο Homo Habilis, έζησε από 1.5 ως 2.1 εκατομμύρια χρόνια πριν, πολύ αργότερα από τους ακόμη_πιο_αρχαίους έλληνες που προτείνονται, ενώ η σύγχρονη ανατομικά εκδοχή του ανθρώπου, γνωστή ως Homo Sapiens, εμφανίστηκε κάπου 315.000 χρόνια πριν. 13 εκατομμύρια χρόνια πριν, οι πρόγονοί μας μάλλον υπερβολικά πολύ περισσότερο στον Κινγκ Κονγκ από ότι στις Καρυάτιδες.

Η δε θεωρία περί άριας φυλής (ελληνικής και μη), η οποία έγινε διάσημη από τον πασίγνωστο Γερμανό πολιτικό με μουστάκι που τη χρησιμοποίησε για να χωρίσει την ανθρωπότητα σε φυλές και να καταστρέψει τη μισή Ευρώπη, έχει απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα. Η ίδια η λέξη “Άριος” είναι ένας νεολογισμός, με την επιστημονική κοινότητα να μην τη χρησιμοποιεί καν.

Το συγκεκριμένο ρεύμα σκέψης προφανώς έχει συγκλονίσει το είναι της σχολής του Α. Γεωργιάδη, καθώς διάφορα τέτοια μαργαριτάρια έχουν ακουστεί κατά καιρούς:

Πεντακόσια εκατόν τριάντα πέντε εκατομμύρια χρόνια στέκει όρθιος ο Παρθενώνας.Μάθετε Ιστορία βλάχοι

Gepostet von ΤΖΙΖ am Sonntag, 7. Oktober 2018

Και όχι μόνο:

Μετά την κατακραυγή, ο Άδωνις ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η συνεργασία με την καθηγήτρια του σταματάει απότομα:

Δεν είναι ότι δε γνώριζε τις απόψεις της πάντως, όπως αποκαλύπτει ένα περσινό απόσπασμα από την εκπομπή του που κοινοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών:

Δεν απογοητευόμαστε πάντως, πιστεύουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα καταφέρει να βρει το κατάλληλο διδακτικό προσωπικό έτσι ώστε η σχολή να ανακάμψει και να συνεχίσει την βιομηχανική παραγωγή ψευδοϊστορίας και παραπληροφόρησης. Η αυτάρκεια της χώρας μας σε hoaxes είναι εθνική υπόθεση. Στο κάτω κάτω, δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής βασικό:

 

Kάθε πετυχημένο brand έχει τους οπαδούς του.

Best of internet