Quantcast
POLITIX

H υπόθεση Καμμένου – Σ. Αραβίας δείχνει ότι έχουμε τόσα βλήματα ώστε να κάνουμε και εξαγωγές

Δείξε μου τους συνεταίρους σου στα διεθνή επιχειρηματικά πλάνα να σου πω ποιος είσαι


Κώστας Αρβανίτης · 27 Νοεμβρίου 2017

Είναι 26 Μαρτίου του 2015, όταν η Σαουδική Αραβία (με τη συνδρομή κι άλλων) αποφάσισε να χωθεί στρατιωτικά στη γειτονική Υεμένη για να “βοηθήσει” την πλευρά που υποστηρίζει στον πολύπλοκο εμφύλιο πόλεμο της γειτονικής της χώρας Υεμένης με λίγες χιλιάδες αεροπορικές βόμβες στα κεφάλια των αντιπάλων τους. Η επιχείρηση που πήρε το όνομα “Αποφασιστική Καταιγίδα” δεν βγήκε καθόλου αποφασιστική: Παρά τους αμέτρητους βομβαρδισμούς, έναν αεροναυτικό αποκλεισμό και μια κανονική επίγεια εισβολή του στρατού της Σαουδικής Αραβίας έτσι για τη φάση, δυόμιση χρόνια μετά η επέμβαση έχει βαλτώσει και αποτελεί μια τεράστια πολιτική, στρατιωτική και οικονομική μαύρη τρύπα.

Το μόνο που έχει καταφέρει η Σαουδική Αραβία με την επέμβασή της είναι να προκαλέσει απίστευτη μιζέρια στον άμαχο πληθυσμό της πιο φτωχής αραβικής χώρας, ο οποίος σκοτώνεται εξίσου από την πείνα και από random αεροπορικές επιδρομές, ενώ η έλλειψη φαρμάκων από τον αποκλεισμό έχει καταφέρει να δημιουργήσει επιδημία χολέρας με χιλιάδες περιστατικά. Ποιος θα ήθελε να μπλέξει σε αυτή τη σκατοϊστορία που προκαλεί δυσφορία ακόμη και στις ΗΠΑ (οι οποίες τσοντάρουν), ειδικά όταν επικεφαλής είναι η χώρα που μέχρι πρόσφατα αποκεφάλιζε ανθρώπους επειδή είναι μάγοι;

Oι ορφανές βόμβες

Ακόμη και οι ζάπλουτοι Σαουδάραβες άρχισαν να ζορίζονται με το κόστος αυτού του πολέμου, οπότε άρχισαν να ψάχνονται. Η λύση ήρθε με την ελληνική Black Friday, καθώς ήταν το Υπουργείο Άμυνας του Καμμένου και της πρώτης φοράς αριστεράς που ψάχτηκε να ξεπουλήσει στους Σαουδάραβες στοκ από οβίδες πυροβολικού και αεροπορικές βόμβες που ξέμειναν από παλιά αεροπλάνα της Ελληνικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με το εντερπρενέρ πνεύμα των συριζαίων φίλων μας, έτσι κάνουμε χάρη στο Βασιλιά της Σ.Α., ξεφορτωνόμαστε άχρηστα πλέον εκρηκτικά συμπράγκαλα που κόστιζαν για να εξουδετερωθούν, βγάζοντας ταυτόχρονα 66 εκατομμύρια ευρώ.

Who is mr. Papadopoulos;

Μέχρι εδώ όλα καλά, καθώς σύμφωνα με τους πάντες στο δημόσιο διάλογο οι χωρικοί της Υεμένης μπορούν πάντα να κρυφτούν σε καμιά τρύπα. Εκεί που στράβωσαν όλα είναι όταν Τα Νέα δημοσίευσαν εμπιστευτικά κυβερνητικά έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ανακατεμένος για κάποιο λόγο είναι ένας κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μπορεί να είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, αλλά μπορεί και να μην είναι. Ο μεσάζοντας αυτός του Σρέντιγκερ είναι αυτός ο οποίος είναι βόμβα της υπόθεσης, το πιάσατε το αστείο έτσι;

Πως έπαιξε η κάθε ομάδα

Η ενωμένη σε γενικές γραμμές κυβέρνηση κατεβαίνει με γραμμή επιχειρηματικό success story που θέλουν να χαλάσουν οι ζηλιάρηδες Νεοδημοκράτες, ενώ τη φάση με τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων τη λανσάρει πως θίγει την εθνική ασφάλεια και τα κρατικά μυστικά. Το βραβείο του καλύτερου συριζαίου το πήρε ο Κώστας Ζαχαριάδης, o oποίος μάζεψε τις λιγοστές αντιδράσεις σε ύφος “αφού δε θα σταματήσει έτσι ο πόλεμος, τι να κάνουμε”.

Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη παίζει με σύστημα καταγγελίας για διαφθορά, ότι ο μεσάζων είναι φίλος του Καμμένου, ότι η συμφωνία πήγε κουβά επειδή χώθηκε ο κύριος Παπαντόπουλος και εννοείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλά την Εθνική μας Άμυνα. Εδώ που τα λέμε οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι ακόμη πολύ περίεργες και οι δηλώσεις του ίδιου του Καμμένου πως δεν υπάρχουν πλέον μεσάζοντες ακούγονται πολύ αστείες.

Kαι τι μένει από όλα αυτά πέρα από ένα deal στον κουβά;

Αν υπάρχει βέβαια κάτι ακόμη πιο αστείο είναι πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει ξαναπάει στο ΥΠΕΘΑ επί Φώφης σύμφωνα με τον Καμμένο (και ίσως είναι ανακατεμένος σε όλα αυτά από τότε που υπήρχε Σοβιετική Ένωση). Το ένα συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι μεσάζοντες αυτού του είδους αντέχουν περισσότερο από τη χώρα που ίδρυσαν οι μπολσεβίκοι. Το άλλο συμπέρασμα είναι πως το βασικό ζήτημα είναι πως κανείς δε νοιάζεται για το αν πρέπει γενικά να πουλάς όπλα σε μια χώρα που αποκεφαλίζει μάγους και βομβαρδίζει κηδείες. Οι μπίζνες είναι μπίζνες.

 

Best of internet