Quantcast
POLITIX

5 απλές συνταγές για να σωθούν όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα λόγω της απεργίας των ντελιβεράδων

Πως θα σωθούν οι αβοήθητοι συμπολίτες μας που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν από την ασιτία


felix · 25 Μαΐου 2017

Σήμερα είναι η μέρα που οι ντελιβεράδες, κούριερ και διανομείς απεργούν. Παρότι είμαστε σε μια χώρα που ένα ολόκληρο λόμπι προσπαθεί να παρουσιάσει οποιονδήποτε απεργεί ως Φωτόπουλο (το γνωστό της ΔΕΗ) ή οχτρό της οικονομίας της Ελλάδας, νομίζουμε είναι αρκετά κατανοητό πως ο συγκεκριμένος κλάδος εργαζόμενων αξίζει παραπάνω από αυτά τα ελάχιστα που παίρνει.

Όλη μέρα πάνω στο παπάκι με λιακάδα ή σκατόκαιρο να τρέχεις πανικόβλητος για να προλάβεις τις παραγγελίες δεν είναι εύκολη φάση, ούτε ρετιρέ του δημοσίου. Μέσω του συνδικάτου τους, οι ντελιβεράδες ζητούν βασικά αιτήματα όπως να βάζουν οι εργοδότες κράνη, μηχανάκια και high visibility ρούχα, κανονικά ένσημα για ασφάλιση και σύνταξη, καλύτερα από τα πενιχρά μεροκάματα και τα σκληρά ωράρια που δουλεύουν και την επίσημη αναγνώριση του κλάδου του ως εργαζόμενων. Βασικά πράγματα, σε μια δουλειά που έχει νεκρούς κατά τη διάρκεια της δουλειάς λόγω τροχαίων, για να μην ξεχνιόμαστε.

Εργαζόμενοι στη συγκέντρωση που κάλεσε το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων(ΣΒΕΟΔ), έξω από το Υπουργείο Εργασίας σήμερα 25/5.

Κι επειδή κάθε φορά που ένας κλάδος απεργεί, πετάγεται κάποιος  κλαψιάρης να πει “ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ __________”, ΄ερχόμαστε να δώσουμε το ερώτημα προκαταβολικά. Η βασική απώλεια υπηρεσιών όταν οι ντελιβεράδες απεργούν είναι ότι δε μπορείς να φας σπίτι σου καθώς βλέπεις Twin Peaks ή οτιδήποτε άλλο στον καναπέ και δεν ξέρεις ή δεν έχεις κουράγιο να μαγειρέψεις, ενώ το να πάρεις τηλέφωνο να παραγγείλεις τη μέρα που απεργούν οι τύποι που δουλεύουν με 3 ευρώ την ώρα το λες και μαλακία.

Οπότε αγαπητοί φίλοι θα γίνει αυτό που μαντέψατε. Ήρθε η ώρα για Luben συνταγές για τις πραγματικά δύσκολες ώρες. Θα φάτε καλά (και δε θα έχετε καμιά δικαιολογία):


Τα βασικά: Ψωμί για τοστ με κέτσαπ

Από την αυγή του χρόνου, από τα πρώτα διστακτικά βήματα του νεαρού συμπαντος, από τον καιρό της Δημιουργίας, αμέτρητες φορές η παραπάνω συνταγή έδωσε τη λύση σε έναν φοιτητή που λιμοκτονεί και έχει πρόσβαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Τα βασικά υλικά βρίσκονται συνήθως σε κάθε ντουλάπι και η ιδέα του να τρως ψωμί για τοστ με κάτι για σως είναι πολύ πιο ικανοποιητική από το σκέτο ψωμί.

Επίσης μπορεί να είναι γνωστό πως η κέτσαπ παράγεται σε διυλιστήρια πετρελαίου, αλλά παρόλα αυτά είναι εθιστική. Σαν βενζινόκολλα χιχι.


Mακαρόνια με τυρί για πεινασμένους άρχοντες

Θέλετε ένα level-up από τα μακαρόνια με κέτσαπ και κάτι που να θυμίζει (αλλά τελικά να μην είναι) πραγματικό φαγητό. Μπορείτε πάντα να βράσετε το αντίστοιχο κομμάτι του πακέτου των μακαρονιών ή ολόκληρο για να έχετε για δυο μέρες μέχρι να μισήσετε τα μακαρόνια. Μέσα σε δέκα λεπτά έχετε τελειώσει, μην ξεχάσετε να βρέξετε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι για να μην κολλήσουν και κάψτε τα και με λίγο λάδι στο τηγάνι για τη γεύση κιόλας αν αισθάνεστε Γκόρντον Ράμσεϊ.

Μειονέκτημα: Χρειάζεται να πλύνετε τουλάχιστον κατσαρολικό και σουρωτήρι. Πλεονέκτημα: Μέγιστη ποσότητα για ελάχιστο κόπο. Μην ξεχάσετε να πάρετε τυρί από το σουπερμάρκετ ή αν είστε πολύ περιπετειώδεις, να τρίψετε μόνοι σας. Πάντα υπάρχει λίγο ξεχασμένο πίσω από το τελευταίο τάπερ του ψυγείου. Τα μακαρόνια επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στοκάρισμα τοίχου, αν παρουσιαστεί κάποια επείγουσα ανάγκη.


Για διαιτητικούς: Ρυζογκοφρέτες

Μπορεί όσοι προσέχατε τη διατροφή σας να παραγγέλνατε από προσεγμένα εστιατόρια, ίσως και χορτοφαγικά ή (θεός φυλάξοι) και vegan. Δεν παίζει σήμερα όμως και επίσης δεν έχει λαϊκή κοντά για τα αναγκαία ζαρζαβατικά ή βαριέστε ή κάτι τέτοιο. Η λύση είναι εύκολη και γρήγορη – με ένα καλό στοκ από ρυζογκοφρέτες μπορείτε να τραφείτε μέχρι να σβήσει ο ήλιος που λένε.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και μετά από πειράματα του Χημείου του Κράτους, πάλι θα δυσκολευόμασταν να πειστούμε ότι αυτά τα πράγματα έχουν οποιαδήποτε θρεπτική αξία. Μπορεί να είναι η γεύση που θυμίζει βρεγμένο χαρτί, ή η υφή που θυμίζει προϊόντα βιομηχανικής παραγωγής σε κάποια άγνωστη δυστοπική πόλη της Κίνας. Σε κάθε περίπτωση όπως ξέρουμε από την Κατοχή, αν μασάς κάτι πάρα πολλή ώρα θα σου κοπεί η πείνα. Bonus: αν δε σας βρίσκονται ρυζογκοφρέτες, μπορείτε να φάτε αφρολέξ συσκευασίας που είναι το ίδιο.


Kρουασάν με των 0.30 ευρώ για τους φίλους των γλυκών

Υπάρχουν διάφορες μάρκες που λανσάρουν το συγκεκριμένο είδος και μπορείτε να τα βρείτε στα περίπτερα και όχι μόνο στο ΜΑΚΡΟ ξέρωγω. Ο γράφων το είχε κάνει κάποτε όταν έπρεπε να βγάλει 3 μέρες με τρία ευρώ και κατάφερε με επιτυχία να βγάλει 4 πρωινά, 3 μεσημεριανά και 3 βραδινά. Eντάξει μπορεί να μην είναι φρέσκο καλοψημένο κρουασάν από γαλλικό φούρνο ή ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει γενικά αλλά ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, οι περισσότεροι δεν παραγγέλνετε για να γίνεται fit ακριβώς.


Το χτεσινό ντελίβερι φυσικα

Αν σας καίει τόσο πολύ το ότι μία μέρα δε μπορείτε να παραγγείλετε, τότε το πιο πιθανό είναι να μπορεί κανείς να βρει απομεινάρια φαγητού κάτω από το κρεβάτι σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάνετε την καρδιά σας πέτρα σας τις χτεσινές πατάτες και να φάτε και τα απομεινάρια, όπως θα έκαναν κάποτε οι πρόγονοι σας. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι η κρύα πίτσα έχει μια άγρια ομορφιά σα γεύση.

Αν ακόμη τίποτε από όλα αυτά δε σας αρέσει στο κάτω κάτω, μη φάτε τίποτε, διαλογιστείτε ένα βράδυ και σκεφτείτε τα πεινασμένα παιδάκια του Survivor που τρώνε καρύδες και έντομα και οτιδήποτε άλλο. Δε θα χαλάσει κι ο κόσμος. Κι αν οι ντελιβεράδες πάρουν έστω και κάποια από αυτά που διεκδικούν σήμερα, θα είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

Best of internet