Quantcast
ORIGINALS

Τα 8 πιο Λούμπεν Χριστουγεννιάτικα έθιμα απ’ όλο τον κόσμο που συγκίνησαν ακόμα και τους άθεους

Ο vamvax έψαξε και βρήκε τα πιο underground έθιμα.


vamvax · 25 Δεκεμβρίου 2015

1

Αυστραλία

Στην Αυστραλία υπάρχει ο Χοτ Άη Βασίλης. Τα παιδιά δεν έχει σημασία αν ήταν καλά ή κακά όλη τη χρονιά, ο Χοτ Άη Βασίλης δίνει δώρα μόνο στα παιδιά που έχουν ωραίες γκόμενες για μαμάδες.

 

2

Δανία

Τα χριστούγεννα στη Δανία γίνεται η μεγάλη εκκαθάριση των Χίπστερς. Οργανώνεται ένα Santa Run που καταλήγει σε πτώση από απόκρυμνα βράχια μέσα στη βόρεια θάλασσα. Κάθε χρόνο η πόλη της Κοπεγχάγης έτσι γλιτώνει από χιπστερικές δραστηριότητες τύπου πλεξίματος πουλόβερ για τη γοργόνα του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, μέχρι την επόμενη χρονιά που η πόλη έχει ξαναπιάσει χίπστερς και πρέπει να γίνει νέα εκκαθάριση.

 

3

Νότιος Κορέα

Ή τέλος πάντων σε μία από αυτές τις χώρες που μένουν Κινέζοι, τα παιδιά υποχρεώνονται να ντυθούν Άη Βασίληδες και να ακούσουν τον νέο δίσκο του Φίλιππου Πλιάτσικα.

 

4

Ελλάδα

Στην Αθήνα, ο Πάπας της Ελλάδας, δίνει ένα φιλί στο γόνατο του μωρού Χριστούλη την παραμονή των Χριστουγέννων δίνοντας το σύνθημα για τα παιδιά να μπαντάρουν το γόνατό τους και να ξεχυθούν να τραγουδήσουν τα παραδοσιακά κάλαντα των χριστουγέννων:

Ο Χριστός Θεός εκατέβηκεν

Εκ της κούνιας του Ιωσήφ εξέπεσεν

Έκανε βαβά το γονατάκι

Βάλε μας κρασί και δεν θα μάθει τίποτα η γυναίκα σου

Τα παιδιά επιτρέπεται να ξαναβγάλουν τις γάζες από το γόνατο την πρωτοχρονιά, όπου γίνεται το παραδοσιακό έθιμο του τσουγκρίσματος του γονάτου.

 

5

Σλοβενία

Στη Σλοβενία πιστεύουν ότι ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν μετενσάρκωση του Χριστού και προς τιμήν του καλύπτουν έναν γιγαντιαίο κουραμπιέ με κοκαΐνη. Στην εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα η αρνητική επίπτωση που έχει αυτό το έθιμο στην υγεία των δύο ανθρώπων που πασπαλίζουν τον κουραμπιέ.

 

6

Περού

Στο Περού τα δώρα δεν τα φέρνει ο Άη Βασίλης, αλλά ο Φούφι, ο σκύλος. Στα κακά παιδιά αφήνει ένα κουραδάκι, ενώ στα καλά αφήνει ένα κουραδάκι λίγο καλύτερης ποιότητας. Οι Περουβιανοί πολλές φορές θάβουν κόκαλα στον κήπο τους για τον Φούφη, ή κυνηγούν τους ταχυδρόμους, αλλά αυτό δεν το κάνουν για τον Φούφη, το κάνουν απλά επειδή δεν τους γουστάρουν μία.

 

7

Ρωσσία

Στη Μόσχα τα χριστούγεννα γίνεται το παραδοσιακό «Κυνήγι της αρκούδας», όπου παιδιά ντυμένα αρκούδες κάνουν αγώνες ταχύτητας με συρμούς του μετρό. Όποια αρκούδα φτάσει πρώτη στην κόκκινη πλατεία, κερδίζει τη ζωή της, ενώ οι υπόλοιπες εκτελούνται παραδειγματικά υπό τους ήχους των καλάντων των φώτων παιγμένων με μπαλαλάικα.

 

8

Παραγουάη

Στην Παραγουάη ο San Juan Vengador, ή αλλιώς Άη Βασίλης ο εκδικητής σκορπίζει τον θάνατο με φωτιά και θειάφι στους εχθρούς του Χριστιανισμού με το φλεγόμενο άρμα του. Το άρμα σέρνει ο Ροντόλφο, ο τάρανδος με την κόκκινη (από το αίμα των άπιστων) μύτη. Οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών για να κατευνάσουν την οργή του San Juan Vengador, θυσιάζουν τα πρωτότοκα παιδιά τους στο όνομά του.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

tumblr_nzv267p9op1uluhv2o1_500

Best of internet