Quantcast
ORIGINALS

Mayweather VS Pacquiao: το ματς του αιώνα

Τα δυο πιο μεγάλα ονόματα του συγχρονου μποξ ετοιμάζονται για την επικότερη μάχη


LUBEN CREW · 14 Απριλίου 2015

02 Μαΐου 2015: η μέρα που οι Μάνι Πακιάο και Φλόιντ Μέηγουεδερ, οι δυο μεγαλύτεροι σύγχρονοι θρύλοι του μποξ, θα μπουν στο ίδιο ρινγκ με σκοπό να εξοντώσει ο ένας τον άλλο, σε έναν αγώνα που δικαίως θεωρείται ο σημαντικότερος (μέχρι στιγμής) του 21ου αιώνα.

Για να γίνει κατανοητή η βαρύτητα του συγκεκριμένου αγώνα, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το διάσημο περιοδικό πυγμαχίας Ring, η μη διεξαγωγή του το 2010, ήταν το πυγμαχικό γεγονός της χρονιάς. Τελικά φέτος ξεπεράστηκαν όλες οι διαφωνίες σχετικά με το χρηματικό έπαθλο, το αντί-ντόπινγκ κοντρόλ και το γήπεδο και…

Let’s get ready to rrrumble!

 

 

 

Μάνι “Pacman” Πακιάο

Manny Pacquiao

 

2_pac_vs_marquez_3_20111112_1233726666

 

Manny-Pacquiao-punches-Chris-Algieri

 

Ο Φιλιππινέζος δαίμονας, 37 ετών με ρεκόρ 57 νίκες (38 νοκ-άουτ), 5 ήττες και 2 ισοπαλίες, είναι ήδη βουλευτής στη χώρα του, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με το μπάσκετ, το τραγούδι και την ηθοποιία. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους pound-for-pound πυγμάχους όλων των εποχών, είναι μια αμφιδέξια και δολοφονική αλεπού των ρινγκ και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του: έχει χάσει αγώνες και έχει φάει αρκετά περισσότερο ξύλο – γιατί τόσο στο μποξ, όσο και στη ζωή, ένα πικρό σφηνάκι αποτυχίας είναι καμιά φορά απαραίτητο προκειμένου να καταφέρει κανείς να πιει τη γλυκιά σαμπάνια της επιτυχίας…

 

Μετά απο αυτό το σύντομο ποιητικό διάλειμμα, ορίστε το τρομακτικότερο νοκ άουτ του Μάνι Πακιάο:

 

 

 

Φλόιντ “Money” Μέηγουεδερ

_69853248_mayweather

 

Floyd Mayweather Jr. v Victor Ortiz

 

05mayweather1-img-superJumbo

 

O Μέηγουεδερ είναι ο μορφονιός του παγκόσμιου μποξ, κάτι που δείχνει καταρχήν οτι στα 38 του έχει φάει ελάχιστα γεμάτα χτυπήματα στο πρόσωπο. Το ρεκόρ του δεν είναι απλά εντυπωσιακό, είναι τέλειο: έχει δώσει σαν επαγγελματίας 47 αγώνες και έχει 47 νίκες (26 νοκ-άουτ). Από ‘κει και πέρα, μην σας μπερδεύει το γλυκό του χαμόγελο, ο τύπος είναι χέλι (αγόραρος):

 

 

 

Ο αγώνας

Όσοι βρεθούν στις κερκίδες του MGM Grand στο Λας Βέγκας θα μπορούν δίκαια να λένε πως ήταν εκεί όταν γραφόταν ιστορία: ο αγώνας θα είναι ο πιο κερδοφόρος στην ιστορία του αθλήματος (με συνολικά έσοδα σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολλαρίων) ενώ, αν τελικός νικητής αναδειχτεί ο Μάνι Πακιάο, θα γίνει ο πρώτος μποξέρ στην ιστορία του αθλήματος που θα έχει στεφτεί πρωταθλητής σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες βαρών.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όμως, αυτό που ηλεκτρίζει τόσο πολύ το συγκεριμένο ματς, είναι η αίσθηση ενός αγώνα “καλού εναντίον κακού”: ο τίμιος, συμπαθής Μάνι εναντίον του εριστικού κάγκουρα Μεϊγουέδερ – ο οικογενειάρχης που έχει μιλήσει πολλες φορές (και ως βουλευτής της χώρας του) για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας… και ο τραμπούκος που έχει συλληφθεί και καταδικαστεί αμέτρητες φορές για κακοποίηση γυναικών.

Οι μπουκμέικερς βλέπουν Μεϊγουέδερ, ο Μάικ Τάισον βλέπει Πακιάο. Εμείς θα πάρουμε ποπ κορν και θα απολαύσουμε δύο ντοπαρισμένα κτήνη να βγάζουν εκατομμύρια με τα μπουκέτα τους.

 

 

 

Best of internet