Τα κοκτεϊλόμπαρα είναι η μεγαλύτερη μόδα τα τελευταία χρόνια και οι μπάρμεν σε αυτά προσπαθούν συνέχεια να εκπλήξουν το κοινό με νέους συνδυασμούς. Για να μην μείνουμε πίσω στα trends, προτείνουμε κι εμείς μερικές συνταγές για ποτά, επηρεασμένα από τους ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε κάθε μέρα.
Να ποια είναι αυτά και τι θα χρειαστείς για το καθένα:
Κοκτέιλ Άγγελος Αναστασιάδης – “Ευλογημένο Τούμπα Λίμπρε”
ΥΛΙΚΑ:
1) Ρετσίνα Μαλαματίνα
2) Κόκα Κόλα Μηδέν
3) Ποτήρι με τέσσερα παγάκια
4) 40ml αγιασμός
5) 15ml δάκρυα Ρώσου μεγιστάνα
6) Περίσσευμα απο τα μαλλιά που φύτεψε ο Σάλπι στο μπιφτέκι του
7) Τέσσερα κομμάτια αντίδωρο για μεζέ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και τα ανακατεύουμε με δεξί χέρι αγίου που έχει εκτεθεί σε προσκύνημα. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με καλαμάκι σε σχήμα σταυρού:
Γιώργος Αμυράς – “Dry Χιπστερίνι”
ΥΛΙΚΑ:
1) Ισοτονικό ποτό
2) Γρεναδίνη
3) Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας
4) Φύλλα ροδακινιάς απο το κήπο της κυρα-Τσαμπίκαινας απο την όμορφη Νίσυρο
5) Πρωινή κλανιά του μπάρμπα-Στέργιου με το γραφικό καφενεδάκι στη Βυτίνα
6) Βιολογικό μανταρίνι
7) Λιωμένη σαμπρέλα ποδηλάτου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Ξεκινάμε ανεβάζοντας στάτους στο Facebook σχετικά με την παραγγελία μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέiκερ και ανακινούμε δυνατά. Σερβίρουμε και πριν δοκιμάσουμε βγάζουμε σέλφι με το ποτό. Εναλλακτικά, γαρνίρουμε με μισό γραμμάριο ψιλοκομμένα φρέσκα #hashtags#.
Ζωή Κωνσταντοπούλου – “Σχεδόν Τζιν Τόνικ”
ΥΛΙΚΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Παραγγέλνουμε ενα τζιν-τόνικ, εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, διακόπτει τον μπάρμαν καθώς αυτός είχε προλάβει να βάλει μόνο τα παγάκια και του εξηγεί τι κάνει λάθος.
Πάνος Καμμένος – “Greek Lightning”
ΥΛΙΚΑ:
1) Κόκκινο μήλο απο τη Κόκκινη Μηλιά
2) 30ml λάδι απο τηγάνι απ’ το οποίο έχουν πεταχτεί τα ψάρια
3) Τίμιο ξύλο
4) ΡΩΣΙΚΗ βότκα
5) Τσαλακωμένο τρελόχαρτο βύσματος που στάλθηκε στον Έβρο
6) 25ml δάκρυα Χριστού απο εικόνα που δακρύζει
7) 50ml αίμα μάνας Τούρκου στρατιώτη
8) Μια πρέζα χώμα απο τη Σμύρνη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι ανάμιξης και ανακατεύουμε με το Τίμιο ξύλο. Σερβίρουμε σε ψεκαστικό σκεύος:
Κώστας Καραμανλής – “Το παραδοσιακό”
ΥΛΙΚΑ:
1) Ποτήρι μπύρας
2) Μπύρα
3) Σουβλάκια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος στο ποτήρι και προσθέτουμε μπύρα. Αποφεύγουμε τον μασκοφόρο πράκτορα των Αμερικάνων που επιχειρεί να δολοφονήσει το ποτό:
Φελίπε Σαντάνα – “Αμπαλοτελίνι με ρούμι”
ΥΛΙΚΑ:
1) 50 ml αργό πετρέλαιο
2) Ρούμι
3) Σουρωτήρι
4) Ένα ιδρωμένο βρακί του Κόφι Αμπονσά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Προσθέτουμε τα υλικά στο ποτήρι ανάμιξης, ανακατεύουμε και περνάμε το μείγμα απο σουρωτήρι. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι μπύρας με πολύ πάγο, μας πέφτει το ποτήρι πριν σερβίρουμε λόγω αγαρμποσύνης:
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – “Όχι Πίνα Κολάντα”
ΥΛΙΚΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Παραγγέλνουμε από τον μπάρμαν μια Πίνα Κολάντα.
Αυτός μας σερβίρει ουίσκι-κόλα.
Του λέμε “είναι ουίσκι-κόλα”.
Μας λέει “όχι, είναι Πίνα Κολάντα”.
Του λέμε “όχι, είναι ουίσκι-κόλα”.
Μας λέει “όχι, είναι Πίνα Κολάντα”.
Γρηγόρης Ψαριανός – “10 άσπρα + 1 κίτρινο”
ΥΛΙΚΑ:
1) Τριπλ Σεκ
2) Οξυζενέ
3) Λευκή Σαμπούκα
4) Άφτερ σέιβ
5) Τζιν
6) Ασετόν
7) Βότκα
8) Τσίπουρο
9) Ρούμι
10) Λευκή Τεκίλα
11) (BONUS, επειδή είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ) Κίτρινη Τεκίλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Βάζουμε τα υλικά στο μεγαλύτερο σκεύος ανάμιξης που μπορούμε να βρούμε και τα ανακατεύουμε σε μεγάλη φραπεδιέρα. Σερβίρουμε σε ορό:
Θάνος Τζήμερος – “Αυτορρυθμιζόμενο whiskey sour”
ΥΛΙΚΑ:
1) Green Cola για να στηρίξουμε το ελληνικό επιχειρείν
2) 50ml ιδρώτας εργαζόμενου που δουλεύει Κυριακή
3) 40ml χολή
4) Bourbon από τις ΗΠΑ
5) Μουνότριχες της Μάργκαρετ Θάτσερ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι με πάγο και περιμένουμε ένα-δυο λεπτά μέχρι να τα ανακατέψει το αόρατο χέρι της αγοράς:
Τελικά δεν το παραγγέλνει κανένας, το χύνουμε στο νεροχύτη και γκρινιάζουμε στο Facebook που όλοι γύρω μας είναι ζώα και δεν καταλαβαίνουν πόσο ανώτερης ποιότητας είναι.
(μπάρα: Candela rock bar, photos: DogEye)