Quantcast
ORIGINALS

Ρωτήσαμε το Chat GPT τα 10 σημαντικότερα πράγματα για την Ελλάδα του 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη λύνει ελληνικές απορίες


THE NEWSROOM · 2 Φεβρουαρίου 2023

Σωτηρία της ανθρωπότητας, καταστροφή της ή το τέλειο εργαλείο shitposting; Μήπως είναι και τα τρία μαζί, ανάλογα με το πόσο βαθιά στο μέλλον κοιτάμε; Μιλάμε φυσικά για τα διάφορα προγράμματα και μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης – ΑΙ, τα οποία εδώ και 2 χρόνια έχουν κάνει δυναμικό μπάσιμο στη ζωή μας, είτε μιλάμε για εφαρμογές δημιουργίας εικόνας από κείμενο όπως το Midjourney και το Stable Diffusion, είτε για εφαρμογές δημιουργίας κειμένου όπως το ChatGPT.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες όλων αυτών των μοντέλων είναι ήδη εξαιρετικά εντυπωσιακές, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Οι επιχειρηματικοί κολοσσοί του tech έχουν ήδη πιάσει το μήνυμα, όπως και μεγάλο κομμάτι του κοινού: Μπορεί κανείς  να μην καταλαβαίνει πως δουλεύει, αλλά μια χαρά να καταλαβαίνει ότι μια μέρα θα του φάει τη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, εμείς αποφασίσαμε να απευθύνουμε μερικές ερωτήσεις στο ChatGPT για καυτά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα του 2023 ώστε να δούμε τι καταλαβαίνει στα ελληνικά.

Τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο εκπληκτικά όσο θα ήταν σε αντίστοιχες ερωτήσεις στα αγγλικά, όμως και πάλι, νομίζουμε ότι άξιζε τον κόπο:

 

 

 

Best of internet